fbpx

В Івано-Франківській обласній лікарні відмовили в безоплатному лікуванні постраждалому на Майдані

Суспільство 16:04, 20.11, 2015

Вчора в обласну лікарню звернувся чоловік, який був поранений на Майдані. Йому відмовили в безоплатному обстеженні, незважаючи на те, що в області діє програма лікування постраждалих під час революції та учасників АТО.

Про це у фейсбуці повідомила волонтер Наталя Сербин.

"В Івано-Франківській області є 8 людей, визнаних постраждалими на Майдані (мають поранення). І що, всі нарікають, що не розкриті злочини, а не потрібно далеко йти… Вчора в обласну лікарню звернувся один із восьми постраждалих, потрібне обстеження і лікування. Йому відмовили, зробили рентген за гроші.
Хочу нагадати, що в області діє програма, яка перердбачає дуже багато допомоги для постраждалих на Майдані. Пропіарилися на цій програмі всі хто тільки міг, але людина не змогла пролікуватися.
Є факт, чек про опалату також є. Мені цікаво, чи лікар, до якого звернувся цей постраждалий, був на Майдані, чи дивився хоча б новини по тв під час подій на Майдані?!
Однак п. Матейко (керівник департаменту охорони здоров'я в області, – КУРС) запевняє, що програма по постраждалих на Майдані і учасниках АТО діє ідеально, всі лікарі знають і все чудово.
У кабінеті п. Матейка, може, і так, але багато медиків дуже в жиру, поки хтось з керівництва їм не дасть вказівку, вони сповідують схему сучасної медицини.
Є гроші – лікуємо, немає грошей – не лікуємо! Ось таке визнання і така друга річниця Майдану",  написала Наталя Сербин.

Нагадаємо, у січні цього року обласна рада передбачила в бюджеті 6,5 млн грн на програму підтримки сімей загиблих (постраждалих) на Майдані та учасників АТО. Як саме виконується, чи точніше сказати саботується ця програма обласною владою, КУРС детально писав у матеріалах Як на Прикарпатті влада імітує підтримку учасників АТО і Як на Прикарпатті влада імітує підтримку учасників АТО – 2.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: