fbpx

В обласному бюджеті знайдуть гроші на ремонт МРТ у онкодиспансері

Здоров'я 11:19, 31.01, 2018

Департаментам фінансів та охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА доручили вишукати кошти на ремонт апарату МРТ в обласному онкологічному диспансері, який не працює з листопада 2017 року.

Сьогодні під час засідання депутатської комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на сході України та їх сімей ветерани АТО поскаржилися на неможливість отримати безоплатні послуги МРТ.

"Були безкоштовні МРТ у Калуші, в онкодеспансері, але апарати постійно ламаються, обладнання старе",  сказав голова Обласної спілки учасників АТО Андрій Долик.

За словами голови ГО "Івано-Франківське об'єднання воїнів АТО" Романа Перцея, вартість МРТ у приватників складає від 800 до 1200 гривень. 

Заступник голови обласної ради Василь Гладій запропонував доручити департаменту фінансів спільно з департаментом охорони здоров’я з’ясувати, скільки коштів потрібно на ремонт МРТ в онкодиспансері. Відповідно до цього внести зміни в обласний бюджет і виділити кошти.

"Повірте, депутати це підтримають", – сказав Гладій.

Також він запропонував розробити механізм, коли певні категорії осіб зможуть зробити МРТ безкоштовно у приватних закладах, а потім на підставі актів виконаних робіт з обласного бюджету закладам відшкодовуватимуть ці кошти.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: