fbpx

В облраді розробляють план роботи коломийського госпіталю для учасників бойових дій

Суспільство 11:41, 06.04, 2016

Обласна рада розробляє перспективний план роботи госпіталю на 2016-2019 роки, який створений на базі вузлової лікарні станції Коломия.

Про це йшлося сьогодні на спільному засіданні постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики та з питань захисту прав учасників та ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей.

Як повідомляв КУРС, Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення реорганізувати державний заклад "Вузлова лікарня станції Коломия" "Львівської залізниці" у комунальний заклад "Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни". Медзаклад передали на баланс обласної ради.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Мирона Матейка, Івано-Франківська область – єдина в Україні, де до цього часу не було ані госпіталю для ветераній війни, ані санаторію для військових, хоча у кожному медзакладі є палати для учасників АТО та діє військова поліклініка.

Зазначимо, в області налічується всього понад 44 тисячі ветеранів війни.

"На мою думку, в хорошому функціональному стані перебуває лікарня і на її базі може бути створений госпіталь", – констатував голова облради Олександр Сич.

Бюджет на фінансування військового госпіталю трохи більший, ніж на інші типи лікарень. Мирон Матейко стверджує, що якщо на звичайну лікарню виділяється по 9-12 гривень на добу на одного пацієнта, то у військовому госпіталі хочуть закласти по 40 гривень на особу.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я Микола Стовбан окреслив перспективи майбутнього військового госпіталю. У 2016 році передбачено 2 мільйони гривень з обласного та 500 тисяч гривень з місцевих бюджетів. На сьогодні у військовому госпіталі у Коломиї у терапевтичному відділенні є відремонтований фасад та є палати, у яких не потрібно робити ремонтів, бо вони у хорошому стані. Передбачається 3-поверховий лікувально-діагностичний корпус. У кожній палаті по 2-3 ліжка. Потрібно облаштувати пандус та дві ліфтові шахти для транспортування лежачих пацієнтів. Планується добудувати блок, де наразі є лише 1 поверх. Тут можна було би облаштувати приміщення з басейном, барокамерою, пневмомасажем, тренажерами, каже Стовбан. При можливості чиновник пропонує створити у госпіталі і соляну шахту для лікування "легеневих" пацієнтів. На сьогодні харчоблок – окрема одноповерхова будівля, до якої потрібно побудувати перехід.

Облаштування госпіталю дасть можливість надання комплексного лікування для учасників АТО та ветеранів війни та зменшить кількість скарг від них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: