fbpx

Просити допомоги в коханні: до храму, де зберігаються мощі святого Валентина, 14 лютого приїздять віряни

Суспільство 11:55, 14.02, 2019

Частину мощей та миро з могили святого Валентина Ватикан подарував українській церкві ще в 1759 році.

Шматочок черепа, кілька кісток і скляна капсулка з миром – мощі святого Валентина були подаровані українській церкві Ватиканом – це підтверджує офіційний документ, датований 1759 роком. 

Зберігаються мощі в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в місті Самбір на Львівщині. 

Вперше мощі виставили для вірян у церкві в 1992 році. Але святкові богослужіння на честь святого Валентина католицька церква, до якої він належить, не проводить, пишуть Факти. 

Як пояснив священик Київського католицького собору Св. Олександра отець Віктор, в цей день, 14 лютого, вшановують святих Кирила та Мефодія, творців славянської абетки та покровителів Європи. В церковному календарі ця дата збігається з днем пам'яті римського священика Валентина, який жив у ІІІ ст. і уславився як покровитель закоханих, опікун пасічників та епілептиків. Сучасне свято Валентина, атрибутами якого є валентинки та сердечка, є виключно світсько-комерційним. 

А сам святий Валентин, пам'ять про якого береже церква, похований у Домському соборі італійського міста Терні, що за 200 км від Риму. Тут жив і служив єпископ Валентин, який поєднував закоханих. 

До Самбора на Львівщину щороку 14 лютого приїздить багато вірян, щоби побачити мощі святого і попросити допомоги в коханні. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: