fbpx

В ПНУ ім. В. Стефаника вшанували Героїв Небесної Сотні

Суспільство 21:19, 21.11, 2017

Сьогодні, 21 листопада, в День Гідності та Свободи, в Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника відбулася церемонія вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляється на сайті університету.

Нагадаємо, що під час Революції гідності на Майдані від пострілу снайпера загинув студент філософського факультету Прикарпатського університету Герой Небесної Сотні, Герой України Роман Гурик.

Біля обеліска, присвяченому студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, віддати шану Героям зібралися ректор університету Ігор Цепенда, представники ректорату, викладачі, студенти та працівники, рідні Героя Небесної Сотні Романа Гурика та журналісти. 

З короткою промовою перед присутніми виступив ректор університету Ігор Цепенда. Він підкреслив, що чотири роки назад, саме день 21 листопада 2013 року став початком політичних, суспільних змін в Україні, початком зародження Євромайдану.

"Цей день став незаперечним доказом відродження Української нації, нашої держави, а також підтвердженням того, що події, які відбулися на Майдані, змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній й незалежній Україні,  наголосив ректор. – Для кожного українця це був серйозний злам в історії, який дав розуміння, що таке ціна незалежності. Дуже важливо розуміти, що ти вирішуєш долю держави. Всі нації, які боролись за свою незалежність, починали саме з цього. Ми живемо у складний час, у час великої відповідальності, але той вибір, який ми зробили, я переконаний, він  правильний".

Під звуки пісні "Гей, плине кача…" студенти філософського факультету, де навчався Герой Небесної Сотні Роман Гурик, поклали квіти і лампадки до обеліска.

"На мою думку, ми повинні відстоювати свої права та свою свободу. У цей день українці стали до боротьби. Дуже важливо розуміти, що кожен може змінити країну – і впевнено йти до перемоги", – зазначила Ірина Сапіга, голова Студентського Сенату університету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: