fbpx

В прокуратурі прокоментували, чому Жовніру, якого звинувачують у хабарництві, перекваліфікували обвинувачення

Суспільство 13:21, 25.11, 2016

Прокуратура передала до суду справу начальника регіонального відділення Фонду державного майна в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, якого працівники СБУ затримали на отриманні 20 тисяч доларів хабара.

Після сьогоднішнього розгляду справи в міському суді журналісти звернулись до прокуратури за коментарем, чому Зіновію Жовніру перекваліфікували обвинувачення на м'якше.

Прокуратура обвинувачує Жовніра за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом).

Прокурор Володимир Мельник пояснив журналістам, що орган досудового розслідування після дослідження доказів, допитавши свідків, встановив, що Жовнір не мав компетенції знижувати ціну на аукціоні.

"Він міг вплинути на осіб, які уповноважені це робити, тому перекваліфікували обвинувачення", – сказав прокурор.

Також прокурор додав, що прокуратура відстоюватиме у суді запобіжний захід – тримання під вартою.

Якщо суд визнає Зіновія Жовніра винним, то йому загрожує штраф від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Раніше кримінальне провадження за фактом отримання хабара Зіновієм Жовніром було відкрите за ст. 368 Кримінального Кодексу України.

Як повідомляв КУРС, обвинуваченого в отриманні хабара начальника регіонального відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра взяли під варту й призначили заставу у 4 мільйони гривень. Захисники посадовця оскаржували запобіжний захід в апеляційному суді, проте колегія суддів вирішила залишити ухвалу міського суду без змін.

Захисники просили суд скасувати ухвалу першої інстанції, згідно з якою Жовніру призначили як запобіжний захід утримання під вартою або заставу в розмірі 4 млн грн. 

Нагадаємо, 4 жовтня Зіновій Жовнір був затриманий працівниками СБУ і прокуратури на отриманні хабара в розмірі 20 тис. дол. Це був перший "транш" – всього за свої "послуги" зі зменшення оціночної вартості приміщень ДП "Коломийська паперова фабрика" Жовнір вимагав від київського підприємця 150 тисяч доларів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: