fbpx

В прикарпатському онкодиспансері оновлено лікувальні кабінети

Здоров'я 16:02, 26.06, 2014

На базі обласного клінічного онкологічного диспансеру у радіологічному відділенні відбулося відкриття кабінетів для брахітерапії.

 

Як повідомили КУРСу у прес-службі Івано-Франківської ОДА, склалася ситуація, що апарат був відправлений на ремонт і приміщення було звільнене. Завдяки спільним зусиллям працівників відділення та адміністрації лікарні провелися ремонтні роботи. Оскільки були відсутні державні кошти, заклад за власні позабюджетні гроші та благодійні внески громадян зміг оновити приміщення. 

За словами працівників, якщо б ремонт робила спеціалізована фірма, то затратилося б близько 100 тисяч гривень.

«У рік в цих кабінетах лікуються 220-250 хворих з онкогінекологічною патологією, раком прямої кишки, – говорить головний лікар ОКОД Володимир Романчук. – Перезарядка даного апарату радіоактивним кобальтом коштуватиме 240 тисяч гривень, які закладено із місцевого бюджету. Вона буде проведена у вересні цього ж року».

За виконану роботу подякував директор департаменту охорони здоров’я ОДА Роман Мельник. Він зазначив, що Бог допомагає всім працівникам за їхні добрі наміри і старання покращити перебування хворих у диспансері. Адже це специфічний контингент, і сам вигляд палат, кабінетів робить іншою атмосферу серед пацієнтів.

Головний лікар закладу впевнений, що на цьому вони не зупиняться й надалі старатимуться покращувати матеріальну базу онкологічного диспансеру.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: