fbpx

В рейтингу ефективності голів ОДА Олег Гончарук – на останньому місці. ІНФОГРАФІКА

Суспільство 10:35, 03.02, 2019

На 17-му місці з-поміж 17 голів ОДА, чию діяльність оцінювали, опинився голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук.

Рейтинг ефективності губернаторів  спецпроект, що реалізований за підтримки Міжнародного центру перспективних досліджень. 

З початком процесу децентралізації регіони в Україні отримали більше незалежності та повноважень, а новий статус місцевих громад безпрецедентно збільшив політичну вагу окремих областей України. Втім, як і до реформи, суттєвий вплив на місцях зберігають керівники обласних державних адміністрацій, які призначаються безпосередньо президентом та фактично є представниками президентської вертикалі влади на місцях. 

Тому невипадково, що керівники ОДА мають велике значення для президента в контексті майбутніх виборів. Так чи інакше, а голови ОДА також працюють на можливу перемогу Петра Порошенка на виборах 2019, мабуть, у зв'язку з цим президент і змінив за останні півроку сім керівників ОДА. 

Але за підготовкою до виборів не варто забувати про функції керівників ОДА, покладені на них законом, обґрунтував "Апостроф" укладення такого рейтингу.

За підтримки експертів МІжнародного центру перспективних досліджень журналісти проаналізували, хто з губернаторів найкраще виконує свої обов'язки за 9 місяців 2018 року.

1

Основу методології складають три базові компоненти:

– виконання та звітування про реалізацію Стратегії розвитку регіонів;

– виконання обласного бюджету;

– комунікаційна політика і медіа-активність.

Максимальний бал за кожну складову рейтингу – 10 балів. У разі відсутності на офіційному сайті ОДА інформації про виконання програми – 0 балів. Середній бал трьох компонентів аналізу є балом, що визначає місце керівника ОДА у рейтингу. До аналізу були взяті голови ОДА, які перебувають на посаді не менш ніж півроку. Таких губернаторів на сьогоднішній день 17. 

Лідером за ефективністю у своєму регіоні визнали голову Харківської ОДА Юлію Світличну. 

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук посів у рейтингу 17-те місце. 

 
2

 
Голова Івано-Франківської ОДА Гончарук Олег

Дата призначення: 9 вересня 2014 року. 

Політична приналежність: Демонструє лояльність Петру Порошенку. 

Цитата: Під час призначення Олега Гончарука тоді ще перший заступник голови АП Геннадій Зубко заявляв, що перед Олегом Гончаруком стоїть завдання не тільки стабілізації ситуації у регіоні, а й розвитку регіону. "Я прийшов сюди не для того, щоб щось комусь доказати чи комусь сподобатися, а робити реальну роботу",  заявляв сам Олег Гончарук (19 вересня 2014 року). 

Виконання програмних документів: 0. 

Економічна ефективність: 3,1. 

Комунікаційна політика і медіа-активність: 4,2. 

Загальний бал: 2,4. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: