fbpx

В центрі Франківська відкрили виставку, яка додає розуміння новітньої історії

Культура 18:11, 16.09, 2016

Вулична виставка "Українська Друга світова" на Вічевому майдані Івано-Франківська розгорнута на тиждень.

Виставку, на якій представлені досі невідомі факти, проілюстровані архівними матеріалами – фотографіями та документами, – до Франківська привіз Український інститут національної пам'яті у партнерстві з Центром дослідження визвольного руху. 

Матеріали експозиції вперше представляють український вимір Другої світової війни. Від 1 вересня 1939 р., коли українці у складі Війська Польського стали до бою з гітлерівськими агресорами, до останніх пострілів на Далекому Сході – у війні з Японією.

Автори – історики Володимир В’ятрович, Сергій Громенко, Максим Майоров, Василь Павлов, Вікторія Яременко (Український інститут національної пам’яті), Ігор Бігун (Центр досліджень визвольного руху), Лариса Зарічняк.

Обласний музей визвольної боротьби імені Степана Бандери  партнер виставки на Прикарпатті.

Як відзначив його директор Ярослав Коретчук, історію минулу варто досліджувати задля розуміння історії сьогоднішньої. Виставка дозволяє провести певні паралелі, адже в Другу світову війну Україна, як і тепер, опинилася в центрі світового протистояння. І визвольна війна, яка почалася тоді, для неї все ще не завершилася. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: