fbpx

В Тисмениці перевізники проігнорували прохання жителів міста не піднімати вартість проїзду

Суспільство 19:51, 01.03, 2018

Сьогодні, 1 березня, в Тисменицькій міській раді відбулись громадські слухання. Однією з найбільш вагомих причин стало самовільне підняття тарифів на перевезення за маршрутом "Тисмениця – Івано-Франківськ". Відстоювати свої права прийшли як мешканці міста, так і самі перевізники.

Минулого тижня у кількох маршрутках самовільно, необґрунтовано та без попередження підняли вартість проїзду з 9 до 10 грн. Хоча ще восени минулого року підвищили її із 8 до 9 грн. Мешканці Тисмениці почали скаржитися до міської влади та публікувати гнівні пости в соцмережах. Міська влада одразу ж відреагувала, поспілкувалась із перевізниками та попросила їх не піднімати тарифи, поки вони їх не обґрунтують перед громадою міста. 

Сьогодні на зустріч прийшло кілька перевізників. Всього їх є 5, які володіють 15 маршрутками. Власником найбільшої кількості є Володимир Баран  у нього їх 7 тільки в Тисмениці та ще ряд в області. Проте він сьогодні не прийшов, що обурило заступника міського голови Сергія Ковальчука.

"Плювати він хотів на наші слухання, думає, що він цар і Бог", – зауважив Ковальчук.

Також Ковальчук відзначив, що мешканців Тисмениці дуже хвилюють якість перевезення і самовільне підняття цін на проїзд. Сказав, що особисто він проти підняття тарифів, оскільки, за його підрахунками, перевізники й так "в плюсі" та мають хороші умови для роботи.

Перевізники заявили, що спершу підняв ціни якраз Володимир Баран, який сьогодні відсутній. А вони поки ще не збирались підвищувати тариф. Додали, що все ж це неминуче, оскільки вартість пального та запчастин росте. На автостанції, за словами перевізників, квитки на маршрут коштують вже понад 10 грн. Тому підняття ціни – вимушений крок. 

Сергій Ковальчук попросив перевізників не піднімати вартість проїзду певний час. 

"А що як Баран підніме, а ми ні?" – відповів один із перевізників.

Також люди нарікали, що вже після 20.00 год. на маршруті немає автобусів, хоча за графіком з Івано-Франківська останній повинен їхати о 20.30. Перевізники пообіцяли, що будуть дотримуватись графіка руху, його встановлять у кожній маршрутці.

"Я, як жителька Тисмениці, хочу їхати комфортно. Перевізники виграли тендер, отже, запропонували найкращі умови, але їх нема. Я не бачу причини піднімати тариф, ніби все стабільно, долар не росте. Я хочу почути мотивацію", – сказала мешканка Тисмениці Оксана Микитин.

Сергій Ковальчук поцікавився в перевізників, коли ж вони планують піднімати тариф та що чекає мешканців міста. Ті знову ж таки не могли однозначно відповісти: "може, з понеділка, а може, за місяць".

Підбиваючи підсумки, перевізників перепитали, чи погоджуються вони не піднімати тариф певний час, хоча б ще два місяці. Проте вони відповіли, що такого не обіцяють.

Сергій Ковальчук знову наголосив, що проти підняття, а якщо перевізники це зроблять, то міська влада звернеться до всіх відповідних служб, щоб перевірили ціноутворення.

"Повірте, ми тоді з вами будемо говорити по-іншому. На мене є тиск, на кожного в цьому залі є тиск, на вас також знайдемо", – заявив Ковальчук.

Після того як перевізники вийшли із залу, депутат райради Руслан Фармус пообіцяв питання перевізників порушити на сесії райради. Секретар міської ради Олег Шкрумида запропонував створити із числа депутатів та громади комісію, яка періодично стежитиме за роботою перевізників.

Сергій Ковальчук зазначив, що єдине вирішення проблеми – це придбання комунального транспорту. А насамперед створення кількох зупинок по вулиці Галицькій для попутнього транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: