fbpx

В Україні – день жалоби. О 12-й годині – загальна хвилина мовчання

Суспільство 10:06, 15.06, 2014

Згідно з указом Президента, неділя, 15 червня, оголошена Днем жалоби. О 12-й годині пам'ять загиблих в АТО під Слов'янськом вояків вся країна вшанує хвилиною мовчання.

Відповідний указ розміщено на офіційному сайті Президента.

Такий захід запроваджено у зв'язку із трагічною загибеллю військовослужбовців 14 червня 2014 року, передає Українська правда.

"З метою вшанування пам'яті всіх військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу  учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та пам'яті мирних жителів, які стали жертвами терористів на сході України",  йдеться в указі.

Згідно з документом, у неділю на всій території України пропонується вшанувати пам'ять загиблих о 12-й годині хвилиною мовчання.

Також наказано приспустити Державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Крім того, у країні будуть скасовані розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внесено відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Як відомо, у ніч із 13 на 14 червня терористи підбили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76, який заходив на посадку в аеропорту Луганськ.

Літак перевозив особовий склад для ротації, окрім військовослужбовців, на борту були техніка, спорядження та продовольство.

Загинуло 49 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: