fbpx

В Україні нарахували понад тисячу мільйонерів

Економіка 22:13, 28.03, 2018

В Україні нарахували більш як тисячу мільйонерів, 40% із яких у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби. 

“Доходи в сумі понад 1 млн гривень задекларували 1061 українців. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких громадян зросла більше ніж на 50%. Найбільша кількість громадян, які задекларували доходи, що перевищують мільйон гривень, обліковується у Києві  409 осіб, або майже 40% від загальної кількості",  йдеться у повідомленні.  

Загалом, станом на 21 березня громадяни подали більше ніж 130 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи, що на 2% перевищує аналогічний період минулого року.  

Загальна сума задекларованого доходу становить 12,3 млрд грн, що на 1,8 млрд грн, або на 13% менше, ніж за аналогічний період минулого року.  

Більшість громадян декларували отриманий дохід у вигляді заробітної плати, загальна сума якого сягнула майже 4,1 млрд гривень. Доходи від успадкованого або отриманого у подарунок майна склали 2,1 млрд грн, від продажу рухомого або нерухомого майна  1,1 млрд грн, при отриманні інших доходів  2,1 млрд грн та при отриманні іноземних доходів  400,6 млн гривень.   Задекларовано до сплати 324,2 млн грн, що на 29,9 млн грн, або на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума військового збору, задекларована платниками податків самостійно до сплати, становить 50,2 млн грн.  

Найбільші суми податкових зобов’язань, визначених за даними декларацій самостійно до сплати в сумі, що перевищує 8 млн грн, задекларовано двома громадянами, мешканцями Харківської області.

Кількість громадян, які задекларували право на податкову знижку, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла майже на 30% і становить 35 тис. осіб. Їм буде повернуто 72,1 млн грн, що на 23,2 млн грн, або на 48%, більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: