fbpx

В Україні підірвали два відділення "Сбербанку Росії"

Суспільство 07:09, 22.06, 2015

Уночі біля двох відділень "Сбербанку Росії" в Києві сталися вибухи.

Зокрема, сьогодні вночі було підірвано невідомий пристрій біля відділення по вулиці Ахматової, 46-А, повідомляє Еспресо.TV.

Як повідомляють очевидці, знесені двері, букви, таблички. Інформація про жертв уточнюється. У МВС оголошено план "кордон", перекриті вулиці Ахматової та Урлівська.

Громадський активіст Сергій Мельниченко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що вибух був не сильний.

"Нещодавно приїхав до екс-відділення "Сбербанку Росії", що по вул. Анни Ахматової, 46-А, де сьогодні було підірвано вибуховий пристрій. За наслідками наявних пошкоджень можна припустити, що вибух був не такий вже і потужний", – написав він.

Активіст зазначив, що, крім іншого, постраждала супутникова антена.

"Прикро, що, крім вивіски "Сбербанку Росії" та пошкоджених дверей, постраждала супутникова антена, уламки якої валяються біля вікон. Останні, до речі, абсолютно не постраждали",  наголосив він.

На думку Мельниченка, вибухівка була виготовлена "кустарним" способом.

"Вибуховий пристрій безосколочний, оскільки жодних слідів на навколишніх об'єктах не спостерігається. Гадаю, що вибухівка була виготовлена кустарним способом з незначною силою детонації",  вважає активіст.

Другий вибух був здійснений майже в той же час на Куренівці.

"Спроба підриву відділення "Сбербанк Росії" на Куренівці приблизно в годину ночі. Безоболонковий вибуховий пристрій. Руйнувань немає, так, штукатурка і частково шибки",  повідомив на своїй сторінці у Facebook волонтер Дмитро Вітов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: