fbpx

В Україні планують побудувати найпотужнішу в Європі вітростанцію

Економіка 17:59, 18.11, 2015

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів зустріч з Генеральним директором ТОВ "ЮРОКЕЙП ЮКРЕЙН І" Пітером Джастіном О’Брайєном, який презентував проект будівництва в Україні потужної вітростанції.

Зі слів Пітера Джастіна О’Брайєна, компанія планує будівництво найбільшої в Європі берегової вітрової електростанції потужністю 500 МВт із застосуванням вітроагрегатів одиничної потужності 3,3 мВт. Вона буде розташована у Мелітопольському та Приазовському районах Запорізької області.

Проектом передбачено спорудження повітряної лінії 330 кВ, яка має приєднати електростанцію до підстанції 330 кВ "Мелітопольська" Дніпровської ЕС та реконструкцію самої підстанції. Планується розбудова інфраструктури, зокрема, будівництво об'єктів соціальної сфери та доріг.

Наразі проект проходить остаточну стадію узгодження. Крім того, сторони обговорили проект Закону України "Про ринок електричної енергії".

В ході зустрічі було досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці. Зокрема, в перспективі підписати Меморандум про співробітництво та удосконалення законодавства в сфері стимулювання розвитку відновлюваних джерел енергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: