fbpx

В Україні сало виявилося найдорожчим в Європі

Суспільство 07:39, 12.12, 2017

Найвищі ціни на сало з усіх європейських країн зафіксовані в Україні. Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Так, у столиці України ціна на сало коливається між 100 і 150 грн, при цьому часто ціна залежить від години продажу, а не від якості, повідомляє finance.ua.

"Ми порівняли ціни на сало в магазинах декількох країн і з’ясували, що в Україні воно є найдорожчим. Ціна на сало в магазині становила 157,6 грн за кілограм продукту, в Білорусі – 140,5 грн, в Литві – 138,1 грн, а в Польщі лише 58,4 грн. Польські виробники відпускають сало з необхідними для нашої країни документами навіть від 25 грн за кілограм", – повідомив Олексій Дорошенко.

Причиною зростання цін стало скорочення поголів’я свиней у жителів сіл, тому що цей продукт промисловим способом практично у нас не виробляється.

"Причина скорочення поголів’я в тому числі у зменшенні відходів продуктів зі столу господарів, які раніше були основним джерелом їжі для свиней. Раніше до третини всіх продуктів викидалося, що відповідає світовим тенденціям. Але через зниження рівня життя українці почали економити і купують стільки, скільки вони можуть з’їсти. Якщо ж додати африканську чуму свиней, коло замикається", – зазначив Дорошенко.

Читайте також: Чому подорожчали м'ясо та сало

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: