fbpx

В Україні вперше народилася дитина "від трьох батьків"

Суспільство 19:30, 18.01, 2017

В Україні вперше народилася дитина після технології пронуклеарного перенесення, тобто використання ДНК трьох батьків (одного чоловіка та двох жінок).

Про це повідомляє прес-служба клініки репродуктивної медицини "Надія", пише Громадське.

Згідно з повідомленням, за допомогою пронуклеарного перенесення 34-річна жінка, яка страждала безпліддям понад 15 років, народила в Києві здорову дитину, яка є генетично рідною для неї та її чоловіка.

"До цього жінка мала багато спроб штучного запліднення в багатьох клініках, в тому числі і за кордоном. Причиною безпліддя цієї пацієнтки, як з'ясувалося, була неможливість розвитку ембріонів, тобто ембріони зупиняли свій розвиток на ранніх етапах. До цього в подібних випадках пацієнтам можна було допомогти тільки з використанням донорських яйцеклітин", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сутність методу пронуклеарного перенесення полягає в тому, що ядра пацієнтки та її чоловіка переносяться в донорську яйцеклітину, яка, в свою чергу, була позбавлена ​​ядра. В результаті виходить "реконструйована" яйцеклітина, яка має генетичний набір ядерної ДНК від матері і батька та цитоплазматичну ДНК від донора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: