fbpx

В Яремчі проходить Карпатський форум регіонального розвитку

Суспільство 13:13, 31.05, 2018

Сьогодні, 31 травня, в м. Яремче розпочався Карпатський форум регіонального розвитку "Можливості розвитку гірських територій в умовах реформи децентралізації".

Участь у форумі беруть голови ОДА сусідніх областей, делегати, народні депутати, представники міністерства освіти та науки, охорони здоров'я, пише Фіртка.

Заступник голови ІФ ОДА Марія Савка наголосила на важливості форуму.

"Ми зібралися тут, щоб спільно напрацювати модель розвитку освіти, медицини, вирішення екологічних проблем", – зазначила Марія Савка.

Зокрема, гендиректор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування Міністерства регіонального розвитку Сергій Шаршов окреслив проблематику гірської місцевості.

Це, зокрема, відсутність повноцінної транспортної та комунальної інфраструктури, значна висотність місця розташування, слабка потужність промисловості, трудова міграція, несприятлива екологічна ситуація.

Заступник Міністра освіти та науки України Павло Хобзей відмітив, що на сьогодні є розрив за якістю освіти у міській та сільській місцевості.

"Міністр освіти наголошує на тому, щоб ті зміни, які мають відбутись в реалізації "Нової української школи", не оминули гірські регіони. Нова українська школа розриває ту пуповину із совдепією. Тому очевидно, що ми будемо забезпечувати наставництво та навчання для вчителів. Звичайно, що в гірській місцевості це буде важче зробити", – каже Павло Хобзей.

Роман Ілик, заступник Міністра охорони здоров'я, додав, що 2018 рік – рік сімейної медицини.

"Ми розпочинаємо з первинної ланки – це те, з чим найбільше стикається пацієнт. 69% пацієнтів лікуються самостійно, вони не йдуть до лікаря, затягуючи свої стани до хронічних", – каже Ілик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: