fbpx
  • Головна
  • Новини
  • В Європарламенті презентували фотовиставку про бійців АТО "Переможці"

В Європарламенті презентували фотовиставку про бійців АТО "Переможці"

06:15, 02.03, 2016

29 лютого в Європейському парламенті відбулася презентація світлин фотографа Олександра Мордерера в рамках спільного соціального проекту "Переможці", підготовленого Телевізійною службою новин (ТСН) каналу "1+1" і журналом VIVA!

Про це повідомляє прес-служба "1+1", передає "Детектор Медіа".

Виставка є частиною соціального проекту про воїнів, які втратили у війні на сході України частини тіла, але зберегли силу духу.

В Брюсселі (Бельгія) в рамках "Українського тижня"  #Ukrainianweek виставку представили фотограф Олександр Мордерер та куратор, волонтер та ведуча "1+1" Соломія Вітвіцька.

Проект "Переможці" включає серію інтерв’ю в ефірі новин ТСН з героями АТО та відомими особистостями, які живуть із протезами, наприклад, Оксаною Мастерс та Євгеном Кравітзом. Журнал VIVA! підготував спецвипуск з фотографіями бійців, кошти від продажу якого передаються на розвиток сучасного протезування в Україні.

"Мета проекту – показати, що українські герої після складних поранень залишаються повноцінними членами суспільства нарівні з іншими громадянами, адже вони сповнені сил для нового життя, щасливі та надихають інших",  повідомили в прес-службі.

Найближчим часом виставку представлять у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

"Необхідно усіма можливими способами розповідати світу, що відбувається в Україні. І основне завдання, – це зупинити війну і допомогти постраждалим та їхнім родинам",  зазначає фотограф Олександр Мордерер.

Планується, що в 2016 році проект "Переможці" побачать різні міста України та світу. Зокрема, 19 березня виставка відкривається у Торонто (Канада), йдуть перемовини про презентацію світлин й в інших країнах.

"Щодня в АТО гинуть хлопці, отримують поранення. Ми продовжуємо боротися за незалежність нашої країни, за європейській цінності, а також за стабільність в Україні і в Європі",  зазначила Соломія Вітвіцька.

Презентацію фотовиставки "Переможці" у Брюсселі організовано за сприяння і допомоги народного депутата України Ірини Геращенко, уповноваженої Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях. На відкритті  виставки побували керівництво Європейського парламенту та Верховної ради України.

Фото: одна зі світлин виставки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: