fbpx

Осередок Української академії лідерства у Франківську відкриють у Палаці Потоцьких

Суспільство 17:05, 27.06, 2018

Українська академія лідерства базуватиметься у Палаці Потоцьких. Осередок запрацює з вересня 2019 року.

Відкриття Академії лідерства в Івано-Франківську на зустрічі-обговоренні в драмтеатрі з представниками влади та громадськості анонсував лідер рок-гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук

Це буде шостий осередок УАЛ в Україні. 

Найкращим випускникам шкіл, які покажуть найвищі бали на ЗНО, пропонуватимуть взяти "відпустку" на рік і не вступати одразу в університет, а пройти Українську академію лідерства, щоб "краще усвідомити своє місце у світі". 

"Учасники зможуть інтелектуально й емоційно рости і відкривати очі на світ, що дасть можливість правильно у подальшому обирати професію. Це будуть ті українці, які творитимуть майбутню українську еліту. Ми отримаємо людину, яка значно ширше дивитиметься на світ", – сказав Святослав Вакарчук. 

Він відзначив, що Франківськ показує кращі показники, ніж інші міста України, і це заслуга влади, бізнесу та громади. 

"Івано-Франківськ – дуже динамічне місто. Після впровадження децентралізації вже є результати. І кілька днів тому авторитетний журнал НВ створив рейтинг міст, і Франківськ опинився на другому місці після Вінниці. Вінницю важко обійти у наш час, тому будемо вважати, що Івано-Франківськ на першому місці",  сказав Вакарчук.

За словами Вакарчука, в Україні уже є 400 випускників УАЛ, які зараз вчаться у найкращих університетах України та світу. 

Керівник Української академії лідерства Роман Тичківський заявив, що після першої зустрічі з місцевими підприємцями зібрано 1,8 мільйона гривень на старт проекту у вересні 2019 року. 

Секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук у коментарі журналістам розповіла, що протягом року повинні капітально відремонтувати приміщення палацу Потоцьких. Вона пояснила, що міська рада візьме на себе зобов'язання підвести комунікації до Палацу Потоцьких та зробити зовнішні ремонти, а УАЛ здійснить ремонт всередині. 

З міського бюджету на це планують виділити 10 млн грн., хоча точна сума ще буде обговорюватися. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: