fbpx

Василь Брус: "Наші селяни стурбовані негативним очікуванням від початкових євроінтеграційних процесів"

Суспільство 14:25, 17.09, 2014

Директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Брус каже, що виробники сільськогосподарської продукції на Прикарпатті ще не готові працювати на ринках Євросоюзу.

“Буду відвертим, коли скажу, що наші селяни стурбовані негативним очікуванням від початкових євроінтеграційних процесів. Ми мусимо це пережити. Це зростання трудової міграції села до країн Євросоюзу, воно вже проявляється. Це витіснення з внутрішнього ринку продукції національного виробника більш дешевою імпортною продукцією. Цього також слід очікувати і вже вживати відповідних заходів. Це жорсткий контроль вітчизняного виробництва над дотриманням встановлених квот тощо”, – сказав Брус.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА також відзначає, ратифікація Угоди з ЄС принесе і позитиви в сільському господарстві.

“Це збільшення коштів в розвиток соціальної сфери села, це активізація створення фермерських господарств, сільськогосподарських виробничих кооперативів, обслуговуючих кооперативів”, – відзначив він.

Василь Брус також зазначив, що Івано-Франківська область готова до залучення іноземних інвестицій у створення спільних підприємств переробки м’яса, молока, овочів, плодово-ягідної продукції, грибів і дикоростучих ягід; розвиток галузі молочного та м’ясного господарства; розведення м’ясної худоби в гірських районах; розвиток вівчарства, будівництво плодо- та овочесховищ; виробництво екологічно чистої продукції рослинництва і тваринництва та ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: