fbpx

"Вавилонська бібліотека" представить на "Книжковому Арсеналі" дві новинки

Культура 20:56, 28.05, 2018

"Вавилонська бібліотека" представить на "Книжковому Арсеналі" одразу дві новинки – "Країну припливів" Мітча Калліна та "Осінь в Пекіні" Бориса Віана. Також видавництво вперше матиме окремий стенд у залі малих видавництв та проведе дві події.

Про це "Репортеру" розповів головний редактор видавництва Роман Малиновський.

На "Книжковому Арсеналі", що  пройде з 30 травня по 3 червня у столичному "Мистецькому Арсеналі", свої найкращі новинки представлять понад 150 видавництв і нішевих проектів. Очікується близько 200 українських письменників і 75 гостей з 30 країн світу.

На "Книжковому Арсеналі" події від "Вавилонської бібліотеки" відбуваються вже четвертий рік поспіль. Але цього року "Вавилонська бібліотека" вперше матиме свій стенд – минулого року проект відкрив власне видавництво.

Роман Малиновський розповідає, що у презентації "Країни припливів" Мітча Калліна візьме участь художниця-ілюстраторка Богдана Давидюк. 

"Країна припливів" стала популярною після того, як її у 2006 році екранізував Террі Ґілліам, – говорить Роман Малиновський. – Фільм став одним з найбільш обговорюваних і суперечливих у його кар’єрі. "Країна припливів" – це така країна див Аліси Льюїса Керрола, але похмуріша, побудована на новий лад. Це перша книжка з 13, виданих у "Вавилонській бібліотеці", що має обмеження "18+".

1

Малиновський розповідає, що франківчанка Наталя Гончар переклала роман за пропозицією своєї подруги – письменниці Катерини Бабкіної. Та більш як вісім років переклад чекав свого часу – книжка мала вийти в одному із видавництв, яке вже припинило свою діяльність.

Ще одна новинка "Вавилонської бібліотеки" – роман Бориса Віана "Осінь в Пекіні". Переклала роман Євгенія Сарапіна, ілюстрував книжку – Олесандр Приймак.

"Це історія кохання, дружби та пристрасті, розказана в унікальному "віанівському" стилі. Молоді, привабливі і харизматичні герої цього роману опиняються в пустелі Екзопотамії, в якій їм належить пережити багато неймовірного", – йдеться в описі роману.

2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: