fbpx

Так скучив за маминим борщем, – важкопоранений Олег Івахнюк після лікування в Іспанії повернувся додому. ФОТО

Суспільство 20:12, 02.05, 2017

Через три з половиною роки після поранення в АТО і тривалого лікування в іспанській Валенсії додому повернувся важкопоранений калушанин Олег Івахнюк.

Сьогодні вдосвіта до Івано-Франківська прилетів Олег Івахнюк.

30-річний калушанин пройшов Майдан, звідки одразу поїхав в АТО. Там в складі батальйону "Донбас" зазнав важких кульових травм ніг і на кілька років потрапив на лікарняне ліжко. За цей час пройшов 22 операції та заново вчиться ходити, хоч одна з ніг стала коротшою на 10 сантиметрів. Більшість часу Олег все ще на інвалідному візку – попереду тривале лікування і реабілітація.

Півтора роки чоловік проходив лікування в Іспанії. Гроші і моральну підтримку забезпечила тамтешня українська громада. Долучалися до підтримки Олега Івахнюка і прикарпатці.

КУРС писав, що волонтери в Івано-Франківську наколядували для пораненого Олега Івахнюка майже 30 тисяч гривень

Востаннє Олег був удома ще на початку грудня 2013 року. У франківському аеропорті героя зустріли мама і брат, повідомила Галка.

"Українці, які живуть в Іспанії, якби не вони, я не знаю, чи був би живий… Все завдяки їм, велика і велика їм подяка, то мої справжні друзі тепер. Якби вони не допомогли матеріально і не спорили там з лікарями – бо там теж лікарі не кращі, ніж у нас – люблять гроші і не люблять лікувати сильно, таке буває і там", – зізнався Івахнюк.

Читайте також: Пораненому у зоні АТО Олегу Івахнюку подарували футболку та м'яч з автографами гравців "Барселони"

Олег не приховує – дуже скучив за домом, найріднішими людьми і фірмовим борщем від мами. Хоче також побачити побратимів з Майдану та АТО.

"Дуже радий приїхати додому. Тепер треба багато тренуватися, реабілітовуватися, силу волі розробляти, зупинятися не треба, бо результат вже пішов, найтяжче вже пройшло… Треба боротися зі спазмами у ногах та спині, розвивати руки, аби користуватися ходунками",  рішуче налаштований боєць.

Деякий період Олег буде вдома, а потім відправиться на чергову реабілітацію у столицю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: