fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Важливою є не лише політична, а й "практична" солідарність на рівні зв'язків між людьми, – Посол Німеччини в Івано-Франківську

Важливою є не лише політична, а й "практична" солідарність на рівні зв'язків між людьми, – Посол Німеччини в Івано-Франківську

Суспільство 14:49, 16.09, 2014

Як повідомляв КУРС, сьогодні в Івано-Франківську відкрили та освятили новий корпус Католицької школи ім. Св. Василія Великого.

В урочистостях взяли участь Апостольський Нунцій в Україні Його Високопреосвященство Томас Едвард Ґалліксон та інші представники духовенства, а також Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль, доктор Альберт Гьорхард – директор німецької благодійної організації "Реновабіс" та інші представники німецької делегації, представники івано-франківської влади, батьки та школярі.

Його Високопреосвященство Томас Едвард Ґалліксон у своїй промові зазначив, що ця будівля історично належала церкві, але була втрачена, і від сьогодні вона знову служитиме на благо католицтва.

"Для мене особисто, за винятком народження та хрещення дитини, немає нічого, що би так красномовно промовляло про надію, як відкриття нової школи. Сьогодні в Католицькій школі ім. Св. Василія Великого до нашої радості додається ще одна нагода повернення історичного будинку, який церква втратила при репресіях 1946 року. Я говорю про надію, а не про реванш", – сказав Апостольський Нунцій.

Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль наголосив на важливості цього дня не лише для Католицької школи та дітей, які навчатимуться у ній, а й загалом для України, адже сьогодні Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС, а президент має її підписати. 

"Я думаю, що це дуже добре знамення, що у цей день, коли відкривається нове приміщення школи, також відбувається інша важлива подія для України. Сьогодні у Верховній Раді та в Європейському парламенті ратифікується Угода про асоціацію з ЄС. Це крок, після якого немає повернення назад. Це шлях до європейського майбутнього України. Німецький уряд і надалі підтримуватиме Україну на шляху до Європи. Так само ми підтримуємо мирний план Порошенка, який покликаний на те, щоб на сході України знову запанував мир. Виявом політичної солідарності став візит канцлера Німеччини Ангели Меркель до України 23 серпня. Однак не менш важливою є "практична" солідарність на рівні зв'язків між людьми, яку ми сьогодні якраз і проявляємо", – зазначив посол. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: