fbpx

В Івано-Франківську урочисто відкрили та освятили новий корпус Католицької школи ім. Св. Василія Великого

Суспільство 13:30, 16.09, 2014

Католицька школа – один із двох приватних навчальних закладів в Івано-Франківську.

За словами начальника управління освіти і науки міста Івано-Франківська Наталі Микули, ці заклади – одні із найкращих в Україні, адже серед їх випускників є такі, які змогли набрати 200 балів на ЗНО.

"Особливістю цієї школи є те, що, окрім предметів відповідно до навчального плану, багато уваги приділяється християнському навчанню, і батьківська громада дуже зацікавлена в розвитку саме такого закладу", – розповіла Микула.

Ціна навчання у Католицькій школі у порівнянні з іншими приватними навчальними закладами в Україні не надто висока. Батьки платитимуть по 700 гривень на місяць за освіту дітей саме тут. Управління освіти вплив на вартість навчання не має, адже це комерційна діяльність закладу. Тобто отримані кошти йдуть на виплату зарплати вчителям, оплату компослуг та забезпечення дітей з соціально незахищених сімей.  

У Католицькій школі навчатимуться і діти бійця батальйону "Айдар" Петра Шкутяка. Під час урочистостей він подякував усім, а особливо батькам, які постійно підтримували і підтримують його родину під час лікування травм та побажав, щоб у школи була безперервна багаторічна історія

 

Довідково:

У 2002 році в Івано-Франківську рішенням сесії міської ради було започатковано створення Католицької школи. Тоді ж було зареєстровано статут школи І ступеня, а в 2006 – перереєстровано як загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів. Її директором було призначено сестру Йосифу Кіяк. Якщо під час першого навчального року у школі навчались 36 учнів, то сьогодні у ній вже майже 400. Тому і виникла потреба у відкритті нового корпусу. У 2006 році Івано-Франківській єпархії було передано будинок на вул. Шевченка, 11.

До ремонту будівлі долучилась німецька благодійна організація, представники якої взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття корпусу. Німецька сторона оплатила 2/3 ремонтних робіт у новому корпусі Католицької школи. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: