fbpx

Вечірка на роботі завершилась смертю: стали відомі подробиці вбивства у Верховинському РЕМі

Суспільство 15:37, 27.09, 2018

Шокуюче вбивство на Прикарпатті. На стратегічно важливому об’єкті загинула людина. Але чи природною смертю, ще варто посперечатися. Керівництво об’єкта божиться: бригадир сам впав і отримав численні рани. Але експертиза доводить: ця смерть була насильницькою.

Як писав КУРС, у Верховині начальник РЕМу до смерті забив контролера і втік.

Юрій Бесащук – бригадир-енергетик, батько трьох дітей – працював на об’єкті майже 20 років – відновлював світло у віддалених карпатських селах. Що на роботі віддасть не лише молодість, а й власне життя, ніхто й подумати не міг, йдеться у сюжеті Надзвичайних новин.

У фатальний день він затримався на роботі, пригадує дружина Іванка Бесащук.

"Взяв трубку у половині десятого, сказав, що затримається на зміні", – згадує Іванка.

За кілька годин після цього дружині зателефонували та повідомили: чоловік помер на робочому місці – начебто невдало впав. Коли ошелешені родичі прибігли, вони сахнулися  весь закривавлений, чоловік лежав на підлозі. Усюди були сліди його крові та, вочевидь, буйного застілля. 

Жодних сумнівів, що того вечора директор з підлеглими на стратегічному об’єкті влаштували застілля.

Працівниця РЕМу Валентина Матіящук розповіла, що того вечора святкували майбутню декретну відустку однієї з колег. Засиділися допізна, пили горілку та пиво. Жінка каже, вийшла тоді на кілька хвилин, а коли повернулася, побачила на підлозі у крові свого колегу.

Керівник Володимир Літинський наче намагався врятувати підлеглого, але не зміг – медики, що приїхали за викликом, лише констатували смерть. Правоохоронці застали очільника Верховинського РЕМу на місці загибелі, допитали й відпустили.

"Пояснення його ґрунтувалися на тому, що потерпілому просто раптово стало погано і, коли вставав з-за столу, спотикнувся і впав. А травми, які були на його тілі, отримані у ході падіння на виступаючі предмети”, – каже керівник слідства Верховинського відділу поліції, Ярослав Шекеряк.

Однак словам очільника Верховинського РЕМу суперечить експертиза. Смерть Юрія Бесащука виявилась насильницькою.

"Встановлено, що причиною смерті особи було закрита черепно-мозкова травма, яка зумовила крововилив і набухання речовини головного мозку, які були безпосередньо причиною смерті", – каже керівник слідства Ярослав Шекеряк.

Правоохоронці переконані, саме керівник до смерті побив підлеглого бригадира. Припускають, конфлікт відбувся раптово під час розпивання алкогольних напоїв.

Очільник Верховинського РЕМу раптом зник – його вже кілька днів немає ані вдома, ані на роботі, на телефонні дзвінки не відповідає. Його дружина каже, того вечора він прийшов додому, перевдягнувся і зник. Місце знаходження вона сказати не може.

На підприємстві, де сталася кривава бійня, тривають службові перевірки, і за пияцтво на стратегічно важливому об'єкті можливе не одне звільнення.

Правоохоронці розшукують Володимира Літинського – вони вже заочно оголосили підозру у вбивстві. Йому загрожує десять років позбавлення волі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: