fbpx

Ведмеді, яких привезли на Прикарпаття, обживають нову домівку. ВІДЕО

Суспільство 08:55, 02.10, 2017

Під час 800-кілометрової подорожі тварин супроводжували ветеринари, зоозахисники і навіть іноземні консультанти. Хижаків уже випустили у величезний вольєр, облаштований посеред природного парку.

Мама Діна та її діти Маша, Мир і Надя обживають новий вольєр – 1,5 тисячі квадратних метрів посеред лісу. З Херсона до Галича вони дісталися без пригод. А от розвантаження їх збентежило, йдеться у сюжеті ТСН.

"Почали дуже нервувати, поки їх не зібрали докупи. Для них найголовніше, щоб їх не розділили", – каже керівник проекту з переселення ведмедів Іванна Кудіна.

Клишоногих по черзі запускають у вольєр. Такого простору хижаки ніколи не бачили. У Херсоні жили у клітках з бетонною підлогою.

"Спочатку вони навіть траву тягнули. Їм цікаво, що це таке, бо вони її ніколи не відчували",  ділиться Кудіна.

Басейн, хатинка, барліг, годівниці. Облаштовуючи їх, працівники парку консультувалися не лише з нашими, але й закордонними знавцями ведмежого життя.

"Щотижня треба щось нове вносити у вольєр, щоб ведмедів зацікавило. Щоб вони не тікали, не лізли на огорожу, не робили підкопи. Бо ведмеді ще ті копачі: за ніч двометрову яму можуть вирити і втекти",  розповідає заступник директора Галицького національного природного парку Володимир Бучко.

Ведмедів вже оглянули ветеринари – виявили карієс, отит, проблеми з очима. Наступного тижня візьмуться за лікування. А працівники парку вже  склали меню: червона риба, крупи, овочі, горішки, фрукти, мед.  

Нагодовані ведмеді йдуть спати. Щоправда, за звичкою мостяться не у самому вольєрі, а у так званій маніпуляційній, схожій на херсонську клітку.

Тут сподіваються, що  ведмеді вже цієї зими вперше в житті заляжуть у сплячку. А  поки ж навпроти вольєра встановлять веб-камеру, аби херсонці онлайн могли спостерігати за своїми улюбленцями.

Нагадаємо, ведмедів переселили до  Галицького національного природного парку 29 вересня.

До цього ведмедів утримувало комунальне підприємство у Херсоні, однак умови утримання тварин не відповідали жодним екологічним та ветеринарним вимогам.

У травні 2017 року в Центрі реабілітації диких тварин Галицького НПП завершили облаштування вольєра для ведмедів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: