fbpx

Верховна Рада дозволила українцям "полювати" на чиновників-хабарників

Політика 13:33, 22.05, 2015

Верховна Рада прийняла законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами, яким дозволили громадянам фіксувати отримання хабара на аудіо- та відео і використовувати для кримінально-процесуального провадження.

За відповідне рішення в другому читанні та в цілому проголосував 231 нардеп, передає Еспресо.TV.

В чинне законодавство пропонується ввести нове поняття "громадський обвинувач", доповнивши ним низку положень чинного законодавства України.

Відповідно до пояснювальної записки до законопроекту він розроблений, щоб впровадити в кримінально-процесуальне право України інститут приватного кримінального переслідування корупційних діянь із метою одержання державою реальної допомоги громадянського суспільства в протидії корупції.

В записці також пояснюється, що законопроект дозволяє легше розпочати кримінально-процесуальне провадження завдяки приватному обвинувачу (звичайній людині).

Тепер людині не потрібно володіти вичерпною доказовою базою. Необхідні докази можна дозбирати в ході провадження шляхом клопотань до суду про вживання заходів забезпечення кримінального провадження (арешту майна й тимчасового доступу до речей і документів). 

Також нардепи законом дозволили громадянам фіксувати отримання хабара на аудіо- та відео пристрої.

Нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев'янко назвав закон революційним. 

 

Сьогодні прийняли революційний закон Про посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами….

Posted by Юрій Дерев'янко on 22 травня 2015 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: