fbpx

Верховна Рада спростила ввезення авто в Україну

Суспільство 17:12, 27.02, 2018

Перевірку нових та вживаних авто на дотримання екологічних норм проводитимуть тільки під час державної реєстрації.

Рада прийняла проект закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" (щодо вдосконалення норм Закону України, №5470-д) за основу і в цілому. "За" проголосувало 235 народних депутати.

Згідно з пояснювальною запискою, перевірку автомобілів на дотримання екологічних норм пропонують проводити тільки під час держреєстрації, щоб мати можливість переобладнати авто вже на території України. Порядок поширюється на першу реєстрацію. 

Тож під час пропуску на митну територію України транспортних засобів сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам не вимагатиметься.

Натомість такий сертифікат потрібно буде надати при митному оформленні для вільного обігу внутрішній митниці.

Досі перевірка відповідності транспортних засобів екологічним нормам відбувалася двічі: митницями ДФС при митному оформленні та територіальними органами МВС при проведенні державної реєстрації, інформує "БізнесЦензор". 

Дозволені до імпорту авто, які були у вжитку, що відповідають екологічному стандарту "Євро-5". Запровадження стандарту "Євро-6" ВРУ перенесла на 1 січня 2020 року.

Источник: https://biz.censor.net.ua/n3052756

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: