fbpx

Верховинці погрожують перекрити дорогу через неякісний громадський транспорт

Суспільство 13:14, 17.09, 2014

Люди хочуть перекрити дорогу через автобус, який постійно ламається.

Про це повідомляє на сайті Верховини журналіст Олег Гапчук, передає Стик.

"Терпець урвався, дістало до неможливого… Останнім часом приїхати на роботу вчасно і приїхати з тієї ж роботи стало просто нереально. Постійно скандальна сфера обслуговування та перевезення пасажирів у районі досягнула своєї критичної точки.

Пишу цей матеріал не тільки від себе, а й від жителів сіл Ільці (присілок Голиці), Стаїще та Кривополе, які уже збирають підписи, щоб подати на директора Верховинського АТП Володимира Васильовича Барана не тільки до суду, а і скаргу до територіальної транспортної комісіі за невиконання своїх зобов’язань та недотримання норм в сфері обслуговування.

Минулого тижня дістатись з роботи додому не було ніякої можливості. Автобусів, які повинні відправлятися о 18.10 год з Верховини до Івано-Франківська, просто не було. І це не тільки перший випадок, протягом року таких прикладів було безліч. А ось усі зауваження людей однаково ігноруються як працівниками автостанції, так і керівництвом. Здебільшого автобуси, які обслуговують цей маршрут, ледве їздять. Нашим горянам до болю знайома марка "Еталон" (на фото вгорі), та, на жаль, це тільки гучна назва, самі ж автобуси постійно ламаються, водії лаються, керівництво вішає лапшу на вуха і травить нас пустими обіцянками…

Постійні конфлікти керівництва з місцевими перевізниками довели до того, що жителі Кривополя втратили дуже важливий та багаторічний ранковий рейс з центру села до Верховини. Вони змушені запізнюватися на роботу, отримувати попередження, писати пояснюючі, а все через халатність і безвідповідальність таких керівників та горе-підприємців. Громади вищезазначених сіл востаннє благають налагодити роботу в сфері перевезення пасажирів у районі…

Звертаються через ЗМІ до голови РДА Ярослава Скуматчука вплинути на Володимира Барана, щоб той забезпечив якісне обслуговування пасажирів. А якщо ця особа не в змозі виконувати свої зобов’язування, хай займається своєю підприємницькою діяльністю за межами району. Жителі села Кривополе вимагають відновити ранковий рейс 8.05 год виїздом з Кривополя до Верховини уже з 1 жовтня поточного року. В крайньому випадку люди змушені будуть перекрити дорогу державного значення та пікетувати приміщення районного суду та РДА.

Цей матеріал – лише маленька краплина у всій цій бурхливій історії, але ця стаття є своєрідним попередженням та поштовхом до рішучих дій, адже й у віддалених наших селах не все так просто. Якщо жителі села Полянки до Гриняви за проїзд платять 8 грн, виникає побоювання, що й на території Білого Черемошу нечесні підприємці заробляють на простих людях і ведуть брудні ігри за лаштунками. Та мовчати і терпіти просто немає вже сил. Людей не цікавлять чиїсь амбіції, контракти, чвари та інтриги, пасажири просто хочуть, щоб з ними рахувалися, дотримувались зазначених норм та чітко виконували свою роботу і свої зобов’язання", – пише журналіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: