fbpx

Ветерани АТО з "Укртрансгазу" проведуть попереджувальний страйк на Долинщині

Суспільство 16:15, 12.05, 2018

Працівники Долинського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів готові вийти на попереджувальний страйк 17 травня о 12:00 за місцезнаходженням управління (Долинський район, с. Княжолука, вул. Ровенька, 8).

Така реакція колективу є наслідком політики ПАТ "УКРТРАНСГАЗ" у сфері оплати праці, що проводиться з травня 2016 року, повідомив "Вікнам" депутат Долинської районної ради, працівник підприємства Іван Дирів:

"Кулуарне рішення про підвищення посадових окладів керівникам майже всіх рівнів приблизно в три рази (!) при залишенні рівня тарифних ставок (посадових окладів) простим працівникам без змін і виводить людей на вулицю. Фактично зруйнована існуюча до цього десятиліттями збалансована єдина тарифна сітка з оплати праці, порушені співвідношення між різними категоріями професій і посад, що існували в Товаристві. Як наслідок, висококваліфіковані працівники звільняються, їдуть на заробітки за кордон, а багато з тих, що залишаються, не мотивовані до ефективної роботи, не відчувають елементарної справедливості і поваги до себе та своєї праці. Все це може створити реальну загрозу транзиту газу до Європи та його постачанню на внутрішній ринок".

Про прийняття згаданого рішення стало відомо працівникам лише в листопаді 2017 року. Піврічні намагання вирішити проблему всередині Товариства шляхом прийняття звернень профспілковими виборними органами, проведення конференцій з затвердженням вимог до Роботодавця, відкриті звернення працівників-учасників АТО, особисті зустрічі з керівництвом ПАТ "УКРТРАНСГАЗ", на жаль, очікуваних результатів не дали.

Проведення попереджувального страйку має на меті привернути увагу суспільства, а найперше керівництва ПАТ "УКРТРАНСГАЗ", НАК "НАФТОГАЗ УКРАЇНИ", керівників держави до існуючих проблем, які є в державному підприємстві, та терміново почати їх спільно вирішувати.

Організаторами заходу є працівники ПАТ "УКРТРАНСГАЗ"-учасники АТО за підтримки профспілкової організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: