fbpx

Ветерани війни з літака десантувалися на карпатську полонину. ВІДЕО

Суспільство 12:51, 13.08, 2018

Четверо ветеранів війни на сході України висадилися з парашутами на карпатській полонині – як партизани під час Другої світової. Хлопці кажуть, хотіли довести – готуватися захищати своє потрібно по всій Україні. Уперше в гірських умовах вони відпрацювали приземлення з пасажиром.

Аби четверо парашутистів з обладнанням вмістилися, довелося зняти двері. На війні їх називали "Жилізяка", "Горинич", "Хотабич" та "Касір", інформує ТСН.

Бійці-добровольці вилітали з Коломиї, аби підкорити карпатську полонину Руна – одну з найбільших карпатських полонин. Її найвища точка сягає майже півтора кілометра над рівнем моря. 

Сюди уже десантувалися диверсійні групи під час Другої світової у липні 1944 року. Їх було 13 партизанів, і вони призмелялися без жодних орієнтирів і сигнальних вогнищ. 

З того часу десантування там ніхто не проводив. Аби з цими "деверсантами" нічого не трапилося, на Руні працює спецкоманда атовців Івано-Франківщини. Для хлопців встановили вітровказівник, перевірили силу вітру, виходили на зв'язок по рації. Показати шлях на землю мають спеціальні дими.

До місця здійснення стрибка потенційні диверсанти летіли більш як годину. Температура повітря була близько 6 градусів. 

Половина групи уже має досвід стрибків у горах. Сергій і Дмитро у 2015, повернувшись з Донбасу, підкорили Говерлу. 

Усі четеро приземлилися цілими та неушкодженими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: