fbpx

Відсьогодні поліція буде евакуйовувати автомобілі, які стоять на місцях для інвалідів

Суспільство 09:22, 26.10, 2017

Сьогодні, 26 жовтня, вступає в силу ЗУ "Про посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю".

Законом передбачено збільшити штраф за паркування у таких місцях у розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 1020 до 1700 грн.
“Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака "Водій з інвалідністю" тягнуть за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – йдеться в законі.
Адмінпорушення щодо несанкціонованого паркування будуть на місці розглядати працівники поліції.
 
Також відсьогодні поліція буде евакуйовувати автомобілі, які стоять на місцях, призначених для людей з інвалідністю. Припарковані автомобілі людей з особливими потребами мають обов'язково бути позначені знаком "Водій з інвалідністю".
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: