fbpx

Відзавтра у школах Франківська відновлять навчання: чи підуть першачки – вирішувати директорам

Суспільство 11:58, 27.02, 2018

28 лютого у школах Івано-Франківська, які з 19 лютого закриті на карантин, відновлять навчальний процес.

Про це КУРСу повідомила заступник директора департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Наталія Микула

Департамент освіти, зазначила вона, після моніторингу ситуації із захворюваністю учнів у школах міста сьогодні видав наказ про відновлення навчальних занять у закладах освіти Франківська. 

Щоправда, пунктом 2 цього наказу передбачено, що керівники закладів загальної середньої освіти оперативно реагують на погодні умови і за необхідності приймають рішення про призупинення нвчання для учнів початкової школи. У випадку, якщо температура повітря знизиться до мінус 20 і більше, – відповідно до санітарного регламенту в ЗОШ. 

Такі повноваження директорів визначені у новому ЗУ "Про освіту", ст. 26. 

Також адміністрація шкіл мала би оцінити температурний режим у класах, оскільки впродовж карантину теплопостачання закладів освіти було в режимі економії.

"З наказом ознайомили тепловиків, сьогодні подача тепла в котельнях на виході до навчальних закладів має бути відновлена, щоби до завтрашнього ранку нагріти приміщення", – додала Наталія Микула. 

Синоптики попереджають, що у середу  четвер температура повітря в Івано-Франківську опуститься до -21ºС.

Нагадаємо, школи Івано-Франківська закриті на карантин з 19 лютого. Навчання планували відновити 26 лютого, але через стрімкий ріст захворюваності на грип та ГРВІ карантин продовжили ще на два дні.

Управління освіти і науки має забезпечити освоєння навчального матеріалу школярами за рахунок ущільнення, самостійного опрацювання або використання засобів дистанційного навчання.

Як повідомляв КУРС, за минулий тиждень в Івано-Франківській області на грип захворіли понад 10 тисяч школярів. Найбільше хворих у Городенківському, Коломийському районах та Івано-Франківську.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: