fbpx

Відеоспостереження та охоронці: у Франківську переглянуть заходи безпеки в школах

Суспільство 10:45, 23.05, 2018

Міністерство освіти і науки рекомендувало посилити охорону та заходи безпеки в усіх навчальних закладах після декількох випадків отруєння школярів.

"МОН рекомендувало посилити охорону та обмежити доступ на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також йдеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров’ю", – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Крім того, міністерство рекомендує роз’яснювати учням, студентам, батькам та співробітникам поведінку у разі надзвичайних ситуацій; розробити та поширити пам’ятку про правила поводження з виявленими підозрілими предметами.

Як повідомила КУРСу заступник начальника Департаменту освіти Івано-Франківська Наталія Микула, заходи безпеки для шкіл міста розробили і запровадили ще наприкінці 2014 року. Тоді Департамент видав розпорядження, яким обмежив доступ осіб, які не задіяні в навчальному процесі, на територію шкіл та в навчальні заклади. 

"Ця норма спочатку викликала навіть непорозуміння з батьківською громадою. Але через якийсь час батьки переконалися в її слушності", – каже Наталія Микула. 

У школах Франківська безпеку учнів регулюють накази Департаменту освіти про поводження з невідомими предметами, про алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та ін. У зв'язку з новим Законом "Про освіту", що віддає повноваження з організації безпеки адміністрації навчальних закладів, заходи та документи переглянуть. 

Наразі у 16 навчальних закладах запроваджують відеоспостереження.

"Встановлення відео реалізують в рамках проектів місцевих громад. Так, нещодавно школа №3 виграла такий проект, підтриманий з бюджету міста, і встановила у себе відеоспостереження", – зазначила Микула. 

За її словами, ті школи, які поки не мають можливості запровадити відеоспостереження, мають укладені угоди з охоронними фірмами. 

Посилені заходи безпеки в школах Франківська в останні дні навчального року. Шкільні офіцери поліції та патрульні патронуватимуть заклади освіти в День останнього дзвоника. 

Сьогодні і завтра у 18 школах, де є пункти ЗНО з української мови, до цілодобового чергування приступила поліція. Незалежне оцінювання стартує завтра з 11.00.

Повернуться до питання і ще раз переглянуть заходи безпеки у навчальних закладах міста перед новим навчальним роком. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: