fbpx

Відомий політолог пояснив, чому в Івано-Франківську переміг Марцінків

Політика 11:45, 16.11, 2015

Юрій Палійчук назвав результат сюрпризом і проаналізував його.

"Зі зрозумілих причин, найбільше мене цікавили результати другого туру виборів міського голови в Івано-Франківську. Ще й тому, що там могли бути сюрпризи, що і відбулося. Я прогнозував, що там переможе Марцінків, але не хотів публічно цього говорити, щоб мої слова не були використані однією зі сторін", – написав політолог у соцмережі Фейсбук.

Юрій Палійчук вважає, що перемога свободівця Руслана Марцінківа у перегонах на мера Франківська цілком логічна. І пояснює, чому.

1. В першому турі Марцінків "відстав" від Насалика всього на декілька вісотків, а "Свобода" на виборах до міської ради зайняла перше місце.

2. В умовах низької явки, перемагає кандидат, який змобілізує свій електорат і понизить явку конкурента. З точки зору технологій, це складний і дорогий, але реальний проект.

У Франківську з цим ніхто не працював, тому переміг Марцінків, чий електорат виявився більш дисциплінованим.

3. Якщо в БПП "Солідарність" хотіли допомогти своєму висуванцю перемогти, то Гройсман, який за декілька днів до голосування приїжджав до Івано-Франківська, повинен би був говорити хороші слова про Марцінківа, тим самим понижаючи рівень його підтримки. Адже в протестному регіоні підтримка з боку влади рівносильна антиагітації.

"Я ціну Мірцінківу знаю. Року так з 2005-го. Його якість як мера – це інше питання. Насалик від нього на три голови вищий. Але є об'єктивні обставини…"  додав політолог, відповідаючи на коментар про те, що Марцінківа "не відомо, хто обрав".

На думку Юрія Палійчука, це якраз і є підтвердженням того, що Руслан Марцінків переміг за рахунок низької явки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: