fbpx

Відпочинок на островах: Сейшели і Барбадос

Стиль життя 16:21, 06.08, 2018

Відпочинок на островах – це значить море, пляж, пальми. А ще переліт, значну частину шляху якого становить океан. Виходить досить довга і недешева повітряна подорож. Але якщо гаманець і здоров'я дозволяють тривалий повітряний переліт, то в кінці шляху очікують незабутні враження і море задоволень.

Сейшели

Сейшельські острови – перлина Індійського океану і рай на Землі. На сайті https://www.yana.kiev.ua/country-66-seishelskie-ostrova.html можна знайти тури в будь-які куточки архіпелагу. Тури продаються на такі острови:

  • Дерош;
  • Мае;
  • Ла Діг;
  • Норт;
  • Кузин;
  • Силует;
  • Феліс;
  • Фрегат;
  • Праслен

Потрібно врахувати, що більшість островів архіпелагу нежилі.

Найбільший острів Мае, тут розташована столиця Сейшелів, це єдине місто на островах – Вікторія. На Мае проживає 72 000 жителів, і це 80% всього населення. Сам острів 29 кілометрів завдовжки і 13 завширшки. Решта ще менше. Тому не варто зациклюватися на відпочинку на одному острові, якщо є можливість, то варто оглянути й інші й познайомитися з тамтешніми пам'ятками. Більшість островів розташовані на відстані від 10 до 70 км один від одного. Для усiх курортів архіпелагу характерні затишні пляжі з піском, прозоре бірюзове море і поєднання тихих бухт, захищених кораловими рифами, та високих океанічних хвиль на відкритому узбережжі.

Любителям купатися і засмагати, захопленим дайвінгом або серфінгом можна знайти місце для відпочинку на будь-якому з островів. Крім того, природа Сейшелів змусить затамувати подих від споглядання лісових і океанських ландшафтів. Саме поєднання морських і земних красот робить відпочинок таким неповторним.

Клімат тропічний, пом'якшений океанічними повітряними масами, обумовлює комфортний відпочинок: тут немає спеки, що висушує, а в дощовий сезон (з грудня по травень) немає враження парної лазні. З'їздивши відпочити на ці острови, ще ніхто не шкодував про витрачені гроші.

1

 

Барбадос

Там, де води Атлантичного океану стикаються з Карибським морем, розкинувся острів Барбадос. Він ніби винесений в сторону Африки від дуги Антильських островів і невеликий за розмірами – 34 кілометри завдовжки і 23 завширшки. Але має добре розвинену туристичну інфраструктуру, і гроші, отримані від туризму, – одна з найважливіших статей доходу острова.

На сайті https://www.yana.kiev.ua/country-825-barbados.html можна вибрати відпочинок до душі.

Клімат теплий, температура повітря коливається від 25 до 30 градусів, але особливо спека не відчувається, тому що вітри, якi дмуть з морських просторів, пом'якшують спеку. Опади бувають в основному з червня до листопада, а липень рекордсмен з дощів.

Найбільше пляжів у західній і південній частині острова, тут же зосереджена основна маса готелів. Характерною особливістю є те, що на західних пляжах пісок золотистого кольору, а на південних – білого. Захід і південь відрізняються ще й умовами відпочинку. На заході море більш спокійне, і тут краще прихильникам традиційного пляжного відпочинку, на півдні море надає більше умов для любителів віндсерфінгу і більш активного проведення часу.

Для екстремалів – дикі пляжі і високі хвилі у східній частині острова.

Північ – царство дикої природи, тут розташований заповідник Барбадосу, де можна зустріти представників дикої флори і фауни тропічних широт.

Західна частина Барбадосу, зі столицею Бриджтаун і ланцюгом приморських містечок, – зосередження фешенебельних готелів для заможних туристів. Тут все на найвищому рівні як з огляду інфраструктури, так і з огляду послуг: ресторани, нічні клуби, ринки з місцевими екзотичними товарами.

На півдні рівень сервісу не нижчий, але самі готелі простіші і ціни демократичніші.

Вибираючи відпочинок на Барбадосі, завжди можна розраховувати на чудові враження, привітність місцевих жителів і відпочинок для душі і тіла.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: