fbpx

Відсіяти недобросовісних: міська Асоціація учасників АТО ініціювала зміни з визнання добровольців на Прикарпатті

Суспільство 16:17, 14.03, 2018

На зборах Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО запропонували внести зміни у розпорядження №236/316-р. від 15.04.2016 р. щодо діяльності комісії з обласного визнання добровольців-учасників АТО.

"Щодо більш якісного відбору осіб, які насправді брали участь у бойових діях", – повідомив голова міської Асоціації учасників АТО Василь Андріїв у групі "Спілка добровольців АТО Прикарпаття". 

"Ми ці зміни вносимо для того, щоби відсіяти окремих недобросовісних осіб (а повірте, такі вже є), які настирливо намагаються отримати УБД, не заслуговуючи на нього.

Мова йде про поїздку в зону АТО на кілька днів заради отримання статусу! Та пільг, які ми напрацювали та розробили із місцевими бюджетами протягом двох останніх років, в тому числі і наших соцпроектів", – пише Василь Андріїв.

Враховуючи той факт, що Спілка добровольців АТО Прикарпаття є ініціатором та розробником проекту, та досвід дворічної діяльності відповідної комісії і проблематику, із якою доводилось мати справу, були напрацьовані відповідні пропозиції. На початку лютого їх подали на затвердження голові обласної ради та голові ОДА. 

1. Враховуючи зміни до законодавства щодо встановлення осіб, яким присвоюється статус учасника АТО на державному рівні, пропонуємо відповідно і на місцевому рівні встановити критерії перебування та безпосередньої участі у бойових діях та спецопераціях в складі добровольчих формувань в зоні АТО сукупно не менше двох місяців (60 календарних днів) протягом всього терміну проведення Антитерористичної операції на Сході України. Окрім випадків, які пов'язані із травмою чи пораненням.

2. Враховуючи факти, які мають місце в окремих випадках, а саме неможливість встановити істину перебування та безпосередню участь в бойових діях особи, просимо внести у розпорядження наступні зміни: В разі відсутності висновку "Спілки добровольців АТО Прикарпаття" чи його негативному висновку залишити за комісією остаточне слово щодо присвоєння чи відмови статусу бійця-добровольця АТО.

3. Враховуючи чисельність спілки "Міська Асоціація учасників АТО" (тільки з міста Івано-Франківськ більш як 1100 бійців) і той факт, що учасники АТО перебували у різних підрозділах та напрямках, і для більш якісного свідчення щодо встановлення особи (яка подається) у задіянні в АТО просимо Вас розширити склад комісії трьома делегатами від Асоціації учасників АТО (відповідно до протоколу спілки), які будуть спільно із членами комісії встановлювати факти безпосередньої участі осіб, які претендують отримати обласний статус бійця-добровольця АТО.

4. Добавити положення в контексті подання документів на розгляд спеціальної комісії наступним змістом: Інші матеріали, які підтверджують участь у захисті територіальної цілісності на Сході української держави у складі добровольчого формування (фото- або відеоматеріали, показання свідків, які брали спільно участь у бойових діях, є обов'язковим документом).

Зміни в розпорядження мають будти прийняті найближчим часом. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: