fbpx

Віктор Анушкевичус зустрівся з легендою радянського баскетболу. ФОТО

Суспільство 21:16, 11.03, 2017

Екс-мер Франківська Віктор Анушкевичус зустрівся з відомим литовським баскетболістом Арвідасом Сабонісом на матчі легендарної баскетбольної команди "Жальгіріс".

"Зранку 2,20, ввечері – 2,18",  пошуткував Сабоніс",  підписала фото Арвідаса Сабоніса із Віктором Анушкевичусом його дружина Лідія. 

Останнім часом подружжя часто їздить до Литви, це помітно по постах у мережі Лідії Анушкевичус. 

З легендою радянського баскетболу Анушкевичуси зустрілися на матчі "Жальгіріса". Саме в цій команді Арвідас Сабоніс став зіркою. Усі разом вболівали за литовську команду. 

"Неймовірні почуття на "Жальгіріс-Арена" (лит. Žalgirio Arena") в Каунасі 9 березня! Цікава, інтригуюча, відповідальна гра "Жальгіріс" – "Панатінаікос". Литовські вболівальники  супер! Підтримували свою команду в найскладніші моменти і  заслужена перемога литовського баскетболу! Дивитись баскетбол з легендарним Арвідасом Сабонісом – фантастика!"  поділилася враженнями Лідія.

Довідково: Арвідас Сабоніс  знаменитий радянський та литовський професійний баскетболіст, олімпійський чемпіон, чемпіон світу та Європи у складі національної збірної СРСР. Один з найсильніших центрових світу 19801990-х років. Заслужений майстер спорту СРСР (1985). Один з перших центрових, що впевнено атакував з-за дуги, вирізнявся унікальним розумінням гри, що дозволило йому увійти в ряд найкращих пасувальників "великих" в історії НБА.

20 серпня 2010 року Сабоніс увійшов до Зали слави ФІБА, таким чином отримавши визнання свого таланту. 4 квітня 2011 року було оголошено, що Сабоніс стане членом Баскетбольної Зали слави імені Нейсміта. Церемонія приурочена введенню нових гравців до Зали відбулася 12 серпня 2011 року. Сабоніс є другим за зростом членом Зали Слави імені Нейсміта після Ральфа Семпсона (224 см). 24 жовтня 2011 року Сабоніса вибрали президентом Литовської федерації баскетболу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: