fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Вільне озеро: Депутати міськради Франківська можуть винести рішення про повернення ділянки біля озера у власність громади міста

Вільне озеро: Депутати міськради Франківська можуть винести рішення про повернення ділянки біля озера у власність громади міста

Суспільство 20:10, 24.03, 2015

Об'єднатися і виступити на сесії Івано-Франківської міської ради з відповідним проектом рішення закликав депутатів міськради колега, депутат обласної ради Сергій Адамович.

"Треба, щоби депутати міської ради Франківська винесли на наступну сесію проект рішення припинити оренду ділянок з підприємцем Гасимовим і розірвати Договір оренди з ТзОВ Гаразд Україна. І обидві ділянки повернути у власність міста", – запропонував на публічній дискусії з приводу перспектив території біля міського озера депутат обласної ради Сергій Адамович.

Учасники дискусії підтримали пропозицію оплесками. 

"Ця територія – однозначно є зеленою зоною, рекреаційною територією,  підтримав архітектор, екс головний архітектор Франківська Володимир Ідак.  З часу побудови міського озераця територія була в Генплані визначена виключно як рекреаційна. І надавалася для використання рекреаційним закладам".

За словами пана Ідака, зелену зону тут треба зберегти. Адже Івано-Франківськ за кількістю зелених насаджень займає останнє місце в Україні. Перед Франківськом – Луганськ. 

Головний архітектор міста Володимир Гайдар повідомив, що в Генеральному плані Івано-Франківська ці території біля міського озера в парку мають призначення – "зелена зона рекреаційного призначення". 

"Житлова забудова тут в принципі неможлива",  визнав Володимир Гайдар.

Тим не менше в Договорі оренди земельних ділянок зазначене цільове призначення землі – для житлової і громадської забудови. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: