fbpx

Віце-консул США розповіла франківцям, як взяти участь в лотереї Грін Кард і отримати візу

Суспільство 11:59, 06.10, 2017

Віце-консул Сполучених Штатів Америки Еріка Хоскінг відвідала Івано-Франківськ та виступила з презентацією про диверсифікаційні візи, лотерею Грін Кард та проблеми візового шахрайства.

Пані Еріка Хоскінг пояснила процес отримання диверсифікаційних віз США. Вона зупинилася на основних етапах процесу та пояснила, що потрібно зробити, щоби процес отримання візи був чітким та прозорим, а також розповіла про проблему візового шахрайства. 

КУРС писав, що еміграційна лотерея Грін Кард стартувала 3 жовтня. 

Щороку завдяки цій програмі до США емігрують 55 тисяч людей. Кожного року від 600 до 800 тисяч людей з різних країн світу подаються на Грін Кард. Отримують візу від 4 до 5 тисяч. Відбір – цілком комп’ютеризований, пояснила віце-консул.

Серед умов участі у лотереї – народитися в країні-учасниці лотереї, мати українське громадянство та повну середню освіту.

Цього сезону є зміни, каже представник США в Україні. Вдосконалення електронної системи стосуються боротьби з шахрайством, зокрема вона автоматично дискваліфікує анкети з фейковими, повторюваними впродовж кількох років та зміненими з допомогою редакторів фото. Про дискваліфікацію не повідомляють пошукачів, і такий висновок затавровує назавжди.

Віце-консул рекомендує не подаватися на Грін Кард в останні дні – можливі відмови системи через великий потік претендентів у той час. Реєстрація на лотерею Грін Кард триває до 7 листопада – тільки на офіційному сайті. Тільки онлайн. У реєстраційних формах немає змін, порівняно з минулими роками. Але все ж перш ніж заповнити анкету, варто ознайомитися з інструкціями.

Перед тим, як заповнювати анкету онлайн, слід зробити фото. Не конче йти в ательє – фото можна зробити на смартфон, наголошує віце-консул. І превірити його відповідність у формі – коли попередньо завантажити знімок.

"Проблема не в якості, а у відповідності фотографій, – каже Еріка Хоскінг,  оскльки багато хто замість анфас робить звичні в соцмережах селфі".

Претендентам, які заповнили анкету, слід зберегти і роздрукувати цей документ. Номер підтвердження, який буде зазначено на кінцевій його версії, знадобиться для перевірки результатів розіграшу у травні 2018 року. У випадку виграшу інструкції надійдуть на зазначену електронну пошту.

"Заповнюйте анкету самі, не звертайтеся до агентств. Можна використовувати онлайн перекладачі. Заповнення не обмежене в часі. Інформація, яку запитують,  мінімальна. Номер закордонного паспорта вказувати не потрібно. Але прізвище та ім'я слід подати в такій транслітерації, як зазначено в ньому",  додає представник консулату.

Участь у лотереї Грні Кард – безкоштовна. Візовий збір сплачують ті, хто виграв, на співбесіді – тільки на території консулату.

Еріка Хоскінг розповіла, що незважаючи на дуже високу плату, що її отримують посередницькі агенції, – до 10 тис. доларів, – вони аж ніяк не переймаються інтересами своїх клієнтів. За останні роки відомі випадки, коли в анкети вписували "лівих" чоловіків, нерідних дітей, інших незнайомих осіб. Часто "забувають" дітей, плутають дати, а головне  користуються особистими даними клієнтів без їхнього відома. 

"Не можна залишати в посередницьких агенціях свої анкети та інші дані – від вашого імені можуть щороку подаватися на цю лотерею, і ви отримаєте дискваліфікацію та матимете проблеми з оформленням віз іншого типу до США",  радить віце-консул.

Якщо людина стає співучасником шахрайських дій з Грін Кард, то отримує пожиттєву жорстку відмову на в’їзд до Сполучених Штатів за будь-яким типом віз. Навіть якщо вийти заміж за американця, додає віце-консул.

"Дуже засмучує офіцерів косулату неправда",  наголосила вона. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: