fbpx

Війну, яку влада розв'язала проти активістів, покривають правоохоронні органи, – Дерев’янко

Політика 13:29, 12.11, 2018

Війну, яку влада розв'язала проти активістів, покривають правоохоронні органи: кримінальні справи проти активістів швидше фабрикуються і розслідуються, ніж справи проти реальних зловмисників, які порушили закон.

Таку думку в коментарі кореспонденту ГолосUA висловив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев'янко.

"Луценко, як процесуальний керівник і глава ГПУ, є відповідальним за те, що сьогодні понад півсотні випадків, фактів порушень закону, переслідувань і просто реального знищення активістів. Тобто, по суті, війну, яку влада розв'язала проти активістів, покривають правоохоронні органи. І ці люди є побитими, покаліченими, і нічого не розслідується",  заявив депутат.

За словами Дерев'янка, будь-яка кримінальна справа, незалежно від того, хто її розслідує  міліція, поліція або СБУ, відбувається під керівництвом процесуальних прокурорів. 

"І прокуратура  це процесуальний керівник в будь-якій справі. Ми на комітеті заслуховували деякі випадки, і в них видно, що міліція, правоохоронна система і прокуратура, навпаки, тиснуть на громадських активістів. Коли заведено кримінальну справу проти бандитів, які їх убили, а потім зустрічні скарги і заяви подаються. І заводиться кримінальна справа проти активістів. Так ось: кримінальні справи проти активістів швидше рухаються, фабрикуються і розслідуються, ніж справи проти тих зловмисників, які порушили закон",  зазначив він.

Нагадаємо, 73 громадські організації підписали заяву, в якій йдеться про те, що розслідування нападу на Катерину Гандзюк знову показало очевидну неспроможність правоохоронної системи ефективно розслідувати як цей, так і ряд інших нападів на громадських активістів, які відбулися в різних регіонах України після Революції Гідності. Вони вимагають відставки міністра внутрішніх справ Авакова та генпрокурора Луценка.  

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: