fbpx

Влада має понести відповідальність за витік нечистот у Солотвинській ЦРЛ, – активіст

Суспільство 07:15, 16.06, 2015

Політична партія "ВОЛЯ" вимагає звіту від ОДА про використання екологічних коштів на будівництво очисних споруд інфекційного відділення Солотвинської районної лікарні.

Три роки тому на це з держбюджету виділили більше 1 млн гривень, очисні споруди досі не працюють. Тепер викиди нечистот загрожують здоров’ю мешканців району.

За повідомленням управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА, 9 червня у Солотвино стався викид нечистот. У повітрі стоїть постійний сморід, існує ризик зараження підземних вод. Залучено мобільну групу для ліквідації наслідків забруднення нечистотами з лікарні прилеглих територій. 

"Будівництво очисних споруд та проведення тендеру відбулося не прозоро. Вартість очисних споруд була завищена. Ми публічно вимагали звіту від Івано-Франківської обласної адміністрації про використання витрачених коштів на будівництво очисних споруд інфекційного відділення Солотвинської районної лікарні,  підкреслив член обласної Ради партії "ВОЛЯ" Михайло Якимчук. – Сьогодні склалась ситуація, яка ставить під загрозу здоров’я і життя людей".

Раніше активісти "ВОЛІ" провели аналіз виділених екологічних коштів та виявили можливі корупційні схеми. Виявили, що тендерну документацію знищили без здачі об’єкту в експлуатацію. Також екологи переконують, придбати очисні споруди такої ж потужності можна було значно дешевше.

"До прикладу, фірма "Аквантіс" (м. Київ) на той час задекларувала вартість очисних споруд – близько 60 тис. гривень. Більше того, третій рік підрядник – ТзОВ "Пріма-Сервіс ЛТД" не виконує своїх зобов’язань,  розповів еколог Володимир Красноштанов. – Ці стоки вважають особливо небезпечними, бо це інфекційне відділення лікарні. Там лікують не тільки туберкульоз".

Нагадаємо, партія "ВОЛЯ" неодноразово публічно звертала увагу на виявлені порушення при використанні екологічних коштів на Прикарпатті, вимагала звіту від ОДА та аналізу ситуації по об'єктах, де є підстави говорити про корупцію, зверталася до правоохоронних органів з закликом відреагувати на оприлюднені факти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: