fbpx

Влада міста забрала дозвіл на будівництво дев’ятиповерхового "дитячого центру" на березі Бистриці

Суспільство 12:30, 15.12, 2015

Міський виконавчий комітет на своєму останньому засіданні скасував містобудівні умови та обмеження для одного з забудовників міста, що вирішив звести багатоповерхівку на березі Бистриці Надвірнянської.

Свої наміри забудовник прикривав благими намірами – спершу в зеленій зоні в районі вулиць Декабристів – Тисменицької анонсувалося зведення навчально-виховного закладу інноваційної освіти, пише Галка.

Відповідні містобудівні умови і обмеження для ГО "Культурно-освітнє товариство інвалідів "Зеленсад" видав Департамент архітектури і містобудування. За документом площа земельної ділянки для будівництва становить 0,6568 га, функціональне призначення земельної ділянки згідно з генеральним планом міста – існуючий стан – територія зелених насаджень загального користування, за генеральним планом села Угорники – проектний стан – територія громадських закладів, територія зелених насаджень загального користування. Поверховість проекту – 3-9 поверхів. Загальна площа будівництва – 5 414,00 м кв, площа забудови 1 65, 00 м кв. Містобудівні умови і обмеження було видано 28 жовтня 2015 року, до слова, після першого туру виборів міського голови.

Коли ж на місці робіт почали різати багаторічні дерева, а територію обгородили парканами, місцеві мешканці забили на сполох. Зі слів робочих стало відомо, що тут мають будувати багатоповерхівку.

Обурені іванофранківці звернулися за допомогою до місцевих нардепів, зокрема Юрія Солов’я. Останній і попросив виконком та нового міського голову Руслана Марцінківа скасувати дозвіл від архітектури.

Незважаючи на рішення виконкому, сьогодні, 15 грудня, депутат міської ради Віталій Мерінов зафіксував активні будівельні роботи на березі річки.

1 

2

"Будівництво "Навчально-виховного комплексу інноваційної освіти" на березі річки Бистриця Надвірнянська (біля ресторану "Аркан”) йде повним ходом. А ще недавно там було футбольне поле (в дитинстві часто футбол грав) і дерев трохи більше", – пише Мерінов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: