fbpx

Влада не може виділити приміщення під "Єдине соціальне вікно" для прикарпатських бійців АТО

Суспільство 16:04, 29.02, 2016

Вже тривалий час для "Єдиного соціального вікна", де б обслуговували учасників АТО, волонтери не можуть отримати приміщення.

Нещодавно волонтери звернулися з проханням надати приміщення на першому поверсі Івано-Франківської ОДА, але чомусь не отримують з цього приводу жодних відповідей. Про це розповіла волонтерка Наталія Сербин на брифінгу Центру допомоги учасникам АТО та Департаменту соціальної політики ОДА.

"У приміщенні, в якому зараз знаходиться Центр АТО, працюють 10 чоловік на 20 м кв, і вся робота відбувається в дуже хаотичному стані", – зауважила волонтерка.

До складу "Єдиного соціального вікна" має увійти і працівник соцдепартаменту, однак жодних зусиль дирекція не докладає.

"Це не моя компетенція. Цим займаються інші фахівці. Коли нам буде надано приміщення, ми свого фахівця надамо. Питанням виділення приміщення займаються інші структурні підрозділи обласної державної адміністрації", – розвів руками заступник директора департаменту Віталій Яворський.

Волонтерка Наталія Перцович розповіла, що приміщенням не хочуть поступатися деякі працівники ОДА, які ставлять власні інтереси вище інтересів бійців АТО.

"Є відділ при ОДА, який не хоче звільнити цей кабінет. Цей кабінет знаходиться на першому поверсі поруч із Центром допомоги учасникам АТО. Керівник цього відділу застосовує свої зв'язки з різними релігійними організаціями, духовенством і подає це так, ніби ми хочемо їх витіснити і що волонтери хочуть це взяти для себе", – зазначила Перцович.

Вона наголосила, що це приміщення не для волонтерів, а для тих же працівників ОДА, які будуть приймати дзвінки, заяви, надавати консультації бійцям. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: