fbpx

Влада обіцяє не пустити в Україну главу московської церкви Кирила

Політика 14:35, 19.06, 2014

Українська влада не допустить візиту в Україну патріарха РПЦ Кирила, поки Росія не припинить агресію проти України.

Про це йдеться у заяві директора Департаменту у справах релігій та національностей Мінкульту України Володимира Юшкевича, повідомляє Еспресо.TV.

"Як стало відомо з багатьох повідомлень засобів масової інформації, на цьому синоді УПЦ, під тиском зовнішніх сил, може бути прийняте рішення про запрошення в Україну Патріарха Московського Кирила. Тому, як керівник органу влади у галузі державно-церковних відносин, хочу повідомити, що згаданий візит у час російської військової агресії, яка здійснюється проти України, є небажаним, провокативним і політично заангажованим", – йдеться у повідомленні.

Юшкевич вважає, що такий візит лише зашкодить Україні, тому він не має бути здійснений.

"Запевняю, що Україна у межах законодавства та законності зробить усе, щоб цей приїзд не був здійснений на будь-яку територію нашої держави, включно з тимчасово окупованою. На мій погляд, такий візит глави Російської православної церкви може породити лише хвилю міжконфесійного протистояння, а тому можливий лише після припинення агресії Росії та повернення всіх нею загарбаних українських територій", – зазначив у заяві він.

Чиновник також заявив, що Україна не дозволить політикам втручатися у внутрішнє життя Церков та релігійних організацій.

Нагадаємо, 17 червня прес-служба Української православної церкви Київського патріархату розповсюдила заяву з приводу того, що УПЦ Московського патріархату планує запросити патріарха Кирила приїхати в Україну, що стане приводом для здійснення перевороту в керівництві УПЦ МП.

Також можна вважати, що головний ідеолог путінізму, очільник РПЦ Володимир Гундяєв (патріарх Кирил), вирішив втрутитися в терористичну війну, яку Росія веде проти України на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: