fbpx

Владика Йосиф УГКЦ у Франківську закликав бути мудрими під час виборів

Суспільство 10:10, 30.08, 2015

Про це наголосив у проповіді Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, у свято Успення Пресвятої Богородиці, у храмі Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську.

"Вибір того, за яким вектором має розвиватися Україна, має сьогодні свої наслідки. Ми заставили вископосадовців у певній мірі йти шляхом нашого вибору, сказав у проповіді владика Йосиф. У всій Україні зараз свіжі могили. Тож наш вибір – дорого нам коштує. Вибір завжди має наслідок і свою ціну",  наголосив владика Йосиф.

За його словами, навіть свідомі люди, роблячи вибір, згодом не знають, чому вчинили саме так. Але якщо душа налаштована на голос Всевишнього, то людина буде чинити свідомо чи несвідомо вірний вибір, говорячи про майбутні вибори, зазначив священик.

"Ми сьогодні не можемо добитися того, щоб христиняська етика стала бодай факультативом, щоб діти на християнських засадах могли чинити правильний вибір. У Конституції сьогодні йдеться про те, що родина – союз чоловіка та жінки. Однак підготовлені уже зміни до Конституції, які полягають у тому, що родина – союз двох людей. Це натяк на одностатеві шлюби і їх узаконення на державному рівні", – додав він.

Владика Йосиф сказав, що нам часто тяжче молитися і практикувати релігійні християнські практики, аніж фізично працювати: "Маємо обов’язок як христини молитися рано і увечері. Однак ці наші обв’язки нам даються не легко. Бажаю нам усім гідної постави як громадян і християн і бути відповідальними перед черговими виборами. Цей вибір залежить від нашої мудрості і второпності, відповідальності".

В рамках Патріаршого Собору УГКЦ в Івано-Франківську 25-27 серпня, пише прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, було створено тринадцять відеорозповідей про живі парафії УГКЦ в Києві, Чернівцях, Самборі, Івано-Франківську, Дубно, Одесі, Мелітополі тощо. Фільми незабаром будуть транслювати на одному із загальнонаціональних каналів.

В Івано-Франківську в останній день Патріаршого Собору його учасники й гості відкрили і освятили пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому. 

Читайте також: Дівчинка зі скульптурної композиції пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому виявилася пластункою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: