fbpx

Фракція "Свободи" в міськраді відмовилася оздоровлювати чи ліквідувати КП "Сервіс-Авто"

Політика 13:24, 21.08, 2014

На сесії Івано-Франківської міської ради більше години точилися дискусії між депутатами щодо діяльності комунального підприємства "Технічний центр "Сервіс-Авто", яке, за висновком прокуратури, незаконно збирає плату за паркування в місті.

Першим виступив із доповіддю про діяльність підприємства керівник "Сервіс-Авто" Андрій Строїч. Він наголосив, що від 2011 року підприємство сплатило до міського бюджету 2,129 млн гривень. Минулого року доходи "Сервіс-Авто" становили 1,889 млн гривень, видатки на утримання підприємства – 1,268 млн гривень. Згідно доповіді Строїча, протягом 2011 року паркувальний збір надійшов до бюджету у розмірі 483,1 тисяч гривень, у 2012-му році – 320 тисяч, а у 2013-му надійшло до бюджету 568 тисяч гривень. Протягом І півріччя 2014-го року надійшло 253 тисячі гривень.

З інформацією виступили й представники фінансового управління та податкової інспекції. Вони підтвердили позитивну фінансову динаміку, але заявили, що підприємство наразі боргує близько 390 тисяч гривень до місцевого бюджету. 

Згідно доповідної записки, за 2013 рік КП "Сервіс-Авто" перевиконало планові показники по збору за місця для паркування на 2,2% – при плані у 590 тисяч гривень надійшло 603 тисячі гривень. У порівнянні з 2012 роком підприємство збільшило сплату паркувального збору до бюджету на 279 тисяч гривень. За підсумками І півріччя 2014 року виконання планового показника забезпечено на 106,9% – надійшло 304 тисячі гривень. У порівнянні з відповідним періодом 2013 року сплата збору по підприємству зросла на 12,1%, що в грошовому еквіваленті більше на 27,4 тисяч гривень.

З критичною доповіддю виступив депутат міськради Сергій Борзов, який, окрім боргів підприємства, наголосив й на порушеннях, які знайшла прокуратура у його діяльності, й на незаконній посадці-висадці пасажирів на паркувальному майданчику по вулиці Привокзальна, 1. 

Депутат міськради Ростислав Кукурудз, у свою чергу, зазначив, що "треба щось міняти, фінансова ситуація не є здоровою".

Згідно з проектом рішення, міськвиконком запропонував депутатам взяти інформацію Строїча до відома. Підтримку такому рішенню висловила фракція ВО "Свобода" в міськраді. Натомість представники фракції "За зміни" пропонували зміни. Ростислав Кукурудз запропонував зобов'язати керівника КП "Сервіс-Авто" оздоровити фінансову ситуацію на підприємстві та зменшити суму заборгованості до 15 листопада 2014 року. Сергій Борзов виступив із радикальнішими пропозиціями. Депутат спочатку запропонував вилучити з підпорядкування КП "Сервіс-Авто" парковку по вулиці Привокзальна, 1. Потім Борзов запропонував взагалі припинити діяльність КП "Сервіс-Авто". 

Проте жодна з пропозицій, які вносилися на голосування, так і не знаходила підтримки найбільшої фракції в міськраді ВО "Свобода" і успішно провалювалася. Так само провалилося голосування за проект рішення, який підготував міськвиконком. "За" прийняття інформації до відома проголосувало 26 "свободівців". В результаті фракція ВО "Свобода" через депутатів-прогульників так і не змогла проголосувати за рішення взяти інформацію до відома.

Нагадаємо, прокуратура Івано-Франківська встановила, що всі 30 платних майданчиків для паркування в Івано-Франківську функціонують з грубим порушенням правових вимог, а кошти за послуги за користування майданчиками стягують незаконно. Всупереч постанові Кабінету Міністрів, на жодному паркувальному майданчику балансоутримувачами не встановлені паркомати чи в’їзні/виїзні термінали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: