fbpx

Водії на Прикарпатті мають проходити психофізіологічну експертизу

Суспільство 13:49, 03.12, 2014

Чинним законодавством передбачено, що до виконання робіт підвищеної небезпеки допускаються ті особи, які мають висновок психофізіологічної експертизи.

Психофізіологічна експертиза – це процедура, спрямована на оцінку психофізіологічних якостей працівника, який працює в умовах підвищеної небезпеки. Точне і своєчасне визначення рівня психофізіологічних можливостей дозволяє запобігти багатьом позаштатним особливостям на виробництві – аваріям, травмам, нещасним випадкам, пише ГК

Відтепер таку експертизу, яка передбачає складання тестів на комп'ютері, можна проходити і на Прикарпатті.

"Якщо людина пройде цю експертизу, то керівництво підприємства може сміливо допускати особу до відповідальної роботи. Мене не цікавить, хто буде надавати цю послугу, але це позитив, що вона є в області. Безкоштовного нічого немає", – запевняє Роман Мельник, директор департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

Варто зазначити, що вартість цієї експертизи становить 128 гривень. Проходити її мають ті особи, які працюють на верхолазних роботах, з електричною напругою, носять зброю або керують транспортом. Кабінет психофізіологічної експертизи знаходиться на території Івано-Франківського обласного наркологічного диспасеру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: