fbpx

Водій сміттєвоза, який у Крихівцях розчавив п’яного чоловіка, 16 років платитиме компенсацію його дитині

Суспільство 17:31, 05.02, 2019

Івано-Франківський міський суд виніс вирок водію ПАТ "Автотранспортне підприємство-0928", який наїхав на чоловіка, що лежав на дорозі в нетверезому стані. Потерпілий помер у лікарні.

Нещасний випадок трапився у ніч з 7 на 8 червня минулого року у селі Крихівці Івано-Франківської міської ради. Приблизно о третій годині ночі водій сміттєвоза з’їжджав заднім ходом до контейнерного майданчика, щоб забрати сміття. На лінії руху автомобіля лежав чоловік у стані алкогольного сп’яніння і спав. Водій заднім колесом протягнув його по дорозі. Чоловік помер у лікарні від численних травм.

Обвинувачений свою вину визнав і сказав, що відшкодував сім’ї померлого збитки. Дружина потерпілого це підтвердила і сказала, що не має претензій до обвинуваченого. Крім того, вони уклали цивільно-правовий договір, за яким обвинувачений взяв на себе зобов’язання утримувати малолітню дитину потерпілої до досягнення ним повноліття. Зокрема, він має щомісячно перераховувати по 1600 грн до серпня 2035 року.

Суд ухвалив визнати водія винуватим у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого) та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на чотири роки без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Та зважаючи на те, що в нього на утриманні є батько похилого віку та відшкодування шкоди потерпілій, суд звільнив його від покарання, встановивши два роки іспитового строку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: