fbpx

Водій, який у Франківську виштовхував учня з маршрутки, відбувся усним попередженням. ВІДЕО

Суспільство 12:53, 12.02, 2017

В Івано-Франківську хлопець відмовився платити за проїзд, а водій маршруту 44, який обслуговує ТзОВ "Корида-Транс", намагався виштовхати його з автобуса.

Як з’ясувалося, хлопець не школяр, а учень ПТУ. Він був переконаний, що має право користуватися громадським транспортом безкоштовно, оскільки мав учнівський квиток, йдеться в сюжеті "3 студії".

Інженер з охорони праці ТзОВ "Корида-Транс" Олег Стахів погоджується: зіграли емоції і водій поступив не зовсім коректно. Але, за його словами, і дії хлопця невиправдані.

Перевізник додає, що возити учнів ПТУ безкоштовно не зобов’язані. Бо у рішенні виконкому від 6 жовтня 2016 року йдеться лише про перевезення учнів загальноосвітніх шкіл, і тут виходить колізія.

"З цього року вже уведені учнівські квитки. За роз’ясненням департаменту освіти, також учні ПТУ до моменту отримання повної загальної середньої освіти по факту вважаються учнями. Ситуація з перевезенням пільгових категорій, зокрема учнів шкіл, учнів ПТУ, потребує додаткового вивчення", – каже Андрій Гіглюк, заступник начальника управління транспорту та зв’язку МВК.

Ситуація з пільговим проїздом, нарікають перевізники, критична. Пільговики – це майже половина фанківців, зокрема 48 тисяч пенсіонерів, 42 тисячі – інваліди, чорнобильці, афганці, учасники бойових дій, атовці та 25,5 тисяч учнів. Перевізники кажуть, що невдовзі взагалі можуть не виїхати на маршрути.

"Якщо цього місяця не буде вирішено це питання, то я не гарантую, що маршрути не призупинять свою діяльність", – говорить Олег Стахів.

Щодо інциденту з учнем перевізник каже, що на цього водія раніше не скаржилися, тому він відбувся усним попередженням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: